Kristijan Vugrinski u finalu Svjetskog kupa u Melbourneu: Može on to i puno bolje!

Kristijan Vugrinski

Odlično otvaranje nove sezone za hrvatsku gimnastičku reprezentaciju. Kristijan Vugrinski plasirao se u finale konja s hvataljkama na prvom ovosezonskom turniru Svjetskog kupa koji se održava u Melbourneu.

Ovaj 28-godišnji član zagrebačkog ZTD Hrvatskog sokola u kvalifikacijama je zauzeo šesto mjesto s ocjenom 14,066 i u subotu će se u finalu najbolje osmorice boriti za medalju.

Njegov klupski kolega i drugi hrvatski reprezentativac u Australiji, Matija Baron, s ocjenom 10,933 boda završio je kao 17. na konju s hvataljkama.

“Kristijan je stvarno odradio jako dobar posao. Napravio je samo jednu pogrešku s odbitkom od 0,3 i na kraju je dobio korektnu ocjenu. No, on može puno bolje i vjerujem da će u finalu imati još čišću izvedbu i konkurirati za postolje. Na žalost, Matija danas nije imao svoj dan, dosta nervozno je ušao u vježbu i bilo je samo pitanje trenutka kada će pasti,” rekao se hrvatski trener Tigran Gorički nakon kvalifikacija u Melbourneu.

Najbolju vježbu u kvalifikacijama izveo je Tajvanac Chih Kai Lee (15,133), ocjenu preko 15,000 imao je još Japanac Kohei Kameyama, dok je kao trećeplasirani u finale ušao Kinez Hao Weng (14,833).

OSTALI SPORTOVI