Hrvatice kvalifikacije otvaraju u Bugarskoj, u Zabok stiže europski prvak Srbija: Nije bilo lako niti u prošlom ciklusu pa smo prošli

HKS, Marin Sušić

Hrvatske košarkašice ponovno su na okupu, jer uskoro počinje novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Stipe Bralić okupio je djevojke u Zagrebu, ali se reprezetnacija odmah preselila u Terme Tuhelj, dok će trenirati u Zaboku, gdje će ugostiti aktualne europske prvakinje Srpkinje.

Prva je utakmica na rasporedu već u četvrtak, 11. studenog u bugarskom Botevgradu, gradiću blizu Sofije, a utakmica sa Srbijom na rasporedu je 14. studenog u 18 sati.

“Novi kvalifikacijski ciklus počinje u gostima protiv ekipe Bugarske, a zatim imamo prvakinje Europe Srpkinje kod kuće. Imamo dva-tri dana da se pripremimo i nadam se da ćemo odigrati što bolje. Plan je pokušati u Bugarskoj pobijediti utakmicu i onda protiv Srbije dati sve od sebe, odigrati na maksimumu i nekom našom prepoznatljivom igrom pokušati i tu iznenaditi,” rekao je izbornik Stipe Bralić pa pojasnio izmjene u sastavu Hrvatske:

“Ima nešto sitno izmjena, neke su igračice nove u odnosu na sastav s Europskog prvenstva. U ovom trenutku nema centra Tikvić i Miletić na poziciji ‘četvorke’. Vidjet ćemo kako će se nove djevojke uklopiti, iako su neke bile prisutne u prethodnim kvalifikacijskim ciklusima.”

Bilo bi lijepo otvoriti kvalifikacije pobjedom.

“Nije lako igrati u gostima, a i Bugarska je jedna solidna reprezentacija. Kvalifikacije su zaista kratke, igra se nakon dva-tri treninga i tu jednostavno nema puno prilika za popravljanje. Tko se snađe u tih par utakmica, izbori plasman na Europsko prvenstvo. Žensko košarkaško europsko prvenstvo je jedno od rijetkih kolektivnih sportova koje je ostalo na 16 reprezentacija koje nastupaju, svi su ostali podigli format na 24. No, nije bilo lako ni u prošlim kvalifikacijama pa smo prošli, idemo pokušati napraviti isti uspjeh.”

Mia Mašić spremna je za nove izazove: “Svako okupljanje me usrećuje, vrlo smo kvalitetan skup ljudi i zadovoljna sam svakim dolaskom.”

“Imamo doista zanimljive protivnice. Srpkinje – europske prvakinje, vrlo jaka ekipa. Što se tiče Bugarske očekujem zabiti 20 poena i dobiti utakmicu,” kroz smijeh je dodala.

“Šalim se, svakog protivnika treba uzeti zaozbiljno, sve su ekipe kvalitetne. Imamo dva i pol dana treninga prije leta za Sofiju, bit ćemo stopostotno u treningu, potpuno fizički i psihički koncentrirane. Ali da, uvijek mislimo samo na pobjedu, takav treba biti mentalitet,” zaključila je dobro raspoložena Mia.

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA