Hrvatice na dvoranskom SP u Poljskoj; Šimić: “Napokon je stiglo vrijeme i za finale”; Ivančević: “Trčim sve bolje i bolje”

Sopot 2014

Sopot 2014Osim Blanke Vlašić, koja je već otputovala za poljski Sopot, Hrvatsku će na dvorskom atletskom Svjetskom prvenstvu predstavljati još dvije djevojke, Blankina kolegica u skoku u vis Ana Šimić i Andrea Ivančević koja će nastupiti u disciplini 60 metara s preponama.

“Očekujem kako je napokon stiglo vrijeme da izborim i finale. Ove godine sam triput skakala 194 centimetra i mislim kako će to biti dovoljno,” poručila je Šimić, koja je s preskočenom normom za ovo Svjetsko prvenstvo (194) postavila svoj osobni rekord u dvorani. U nastupima kroz posljednjih godinu dana 23-godišnja visašica pokazala kako polagano ali sigurno izlazi iz Blankine sjene te kako bi u budućnosti mogla ostvarivati zapažene rezultate.

Andrea Ivančević normu za Svjetsko prvenstvo istrčala je na nedavnom mitingu u Pragu, a vrijeme 8,14 sekundi njen je osobni i hrvatski rekord.

“Forma je dobra, iz utrke u utrku trčim sve bolje i bolje te se nadam prolasku u polufinale, što bi za mene bio fenomenalan uspjeh i izuzetan rezultat,” dodala je Ivančević.

Kvalifikacije ženskog skoka u vis na rasporedu su u petak ujutro od 10 sati, dok su kvalifikacije za 60 metara s preponama za djevojke u petak od 18.05 sati.

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar