Hrgović: Treba mi još pet borbi, uskoro ću ići po sve pojaseve!

Hrgovic

Ususret teškaškom obračunu za međunarodni WBC naslov koji će se održati 8. prosinca u zagrebačkom KC Dražen Petrović, Pedro Diaz upozorio je Filipa Hrgovića (6-0, 5KO) da ne podcjenjuje svog protivnika Ytaloa Perea (11-3-2. 7KO).

Hrgović je nakon impresivne pobjede nokautom protiv Amira Mansoura u rujnu i drugi puta bio na pripremama u Miamiju…

Diaz, koji je kao trener do sada ostvario značajne uspjehe, tvrdi da je zadovoljan pripremama i odnosom s Filipom, ali kaže: “Potrebno je vrijeme da bi izbrusili dijamant.”

“Filip je pravi sportaš. Uvijek je u formi i bit će odlično pripremljen za nastup,” kaže Diaz. “Neću govoriti o detaljima priprema, ali mogu reći da će sigurno biti spreman za još jedan sjajan nastup.”

“Ovo nam je drugi proces priprema. Radimo na izgradnji odnosa sportaša i trenera. On je jako talentiran boksač i napredujemo svaki dan, ali potrebno je vrijeme da izbrusite dijamant.”

“Ytalo Perea je dobar protivnik za Filipa. Snažan je, ima jako amatersko zaleđe i vrlo dobro boksačko znanje. Vrlo je važno ne podcijeniti ga. Vjerujem da želi pokazati puni potencijal kao profesionalac, i znam da će u Zagrebu dati sve od sebe da se dokaže.”

Upitan da kaže koji je Hrgovićev ključ za pobjedu, kubanski trener ne ulazi u duboke analize i kaže jednostavno: “Strpljenje, inteligencija i pridržavanje plana. To je sve što ću reći.”

Filip Hrgović dao je svoja promišljanja o nadolazećoj borbi za svjetsku WBC titulu u teškoj kategoriji između Deontaya Wildera i Tysona Furyja koja će se održati u subotu.

Hrvatska boksačka senzacija sa zanimanjem će pratiti borbu Deontaya Wildera, također osvajača brončane medalje na Olimpijskim igrama, koji sada izlaže svoj svjetski naslov u borbi protiv znanog teškaškog prvaka Tysona Furyja u Los Angelesu.

Od nikog se nisam skrivao…

“Vjerujem da će na kraju Wilder nadjačati Furyja, iako bi mogla biti teška borba,” kaže Hrgović i dodaje: “Wilder je jako snažan i njegova desnica bi mogla destabilizirati protivnika čim jednom pogodi. Svakako je ovo vrlo teška borba za predviđanje.”

Otkako je otišao u profesionalne vode, Hrgović ne krije ambiciju za osvajanje svjetskih naslova, a nakon samo šest borbi već je rangiran po WBC, WBA i WBO verzijama. 26-godišnji Hrgović tvrdi da mu treba još pet borbi prije nego bude spreman izazvati borce kao Wilder, Fury i Anthony Joshua.

“Svi znaju da se od nikoga nisam skrivao i vjerujem da ću u sljedećih pet borbi postati spreman za napad na svjetsku titulu. Naravno, to nije samo do mene jer moram razgovarati sa promotorskom kućom, menadžerima i trenerima, ali uskoro ću ići po sve pojaseve!”

Glavna borba boksačke večeri 8. prosinca u zagrebačkom KC Dražen Petrović bit će susret Filipa Hrgovića protiv Ytaloa Perea u borbi za naslov međunarodnog WBC prvaka u teškoj kategoriji.

 

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,