Hrvatice porazom od Srbije ostale i ove godine zakovane za dno Fed Cupa: Nismo iskoristili svoje šanse

Jurak, Konjuh, HTS Mario Ćužić

Hrvatske tenisačice porazom od Srbije su završile natjecanje u grupi B na turniru Prve skupine Fed Cupa, iako su imale dobru priliku za pobjedu, a time i plasman u subotnji finale protiv pobjednica grupe A.

Odluka je pala u meču parova, u kojem su Olga Danilović i Aleksandra Krunić sa 1:6, 6:1, 6:4 svladale Dariju Jurak i Anu Konjuh. No, nije mnogo nedostajalo da Hrvatska nakon pojedinačnih mečeva ima nedostižno vodstvo 2:0.

Naime, u prvom okršaju dana Janu Fett je sa 2:6, 6:2, 7:6 (7) pobijedila favorizirana Olga Danilović, u dramatičnom meču koji je bio neizvjestan do posljednjeg poena. Fett je krenula odlično, povela 6:2, 2:1 uz break prednosti, no onda se Danilović razigrala te u jednom trenu imala 4:1 u trećem setu. Fett se vratila, spasila tri meč lopte, potom kod 7:6 u tie breaku i sama imala meč loptu uz servis, no nije uspjela pobijediti.

“Stvarno mi je žao što nisam uspjela osvojiti bod, ali borila sam se. Nažalost, opet nisam imala ritam servisa, bila sam bolesna tjedan dana prije dolaska u Bath, a meni treba vremena da se vratim u ritam”, izjavila je Janna Fett.

Donna Vekić je potom izjednačila na 1:1, nakon sporijeg starta protiv Aleksandre Krunić, no na kraju su stvari došle na svoje mjesto. Vekić je pobijedila 1:6, 7:5, 6:1, produžila nadu za ukupnu pobjedu, no ona je na kraju ipak izostala…

“Bio je jako težak meč, u prvom setu sam još bila šokirana onim što se događalo u trećem setu prethodnog meča. Uspjela sam se probuditi i naći svoju igru”, rekla je Donna Vekić.

Darija Jurak je dodala: “Jako sam tužna, jer je uvijek teško kad izgubiš na ovaj način, u tri meča u tri seta.”

“Šteta. Očekivali smo da će biti 1:1 nakon pojedinačnih mečeva, ali kako je Jana odigrala sjajno sad nam je još više žao. U parovima nismo iskoristili šanse, imali smo ih mnogo i onda se okrenulo protiv nas. Nažalost, puno puta nam se dogodilo da smo na poen-dva do pobjede, ali se nadam da ćemo jednom napokon igrati u najjačem sastavu i izaći iz ove skupine”, rekla je Iva Majoli.

TENIS