[FOTO] Sjajno otvaranje Zagrebačkih pahuljica: Uživale smo i pokazale ono najbolje što možemo

Zagrebačke pahuljice (1)

Svečanim otvaranjem u Ledenoj dvorani Doma sportova počeo je 15. jubilarni Trofej Zagrebačkih pahuljica, međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju koje ove godine okuplja rekordan broj od čak 620 natjecatelja. Sjajnom izvedbom kratkog programa hrvatskih juniorki i seniorki završen je prvi dan 15. Trofeja Zagrebačkih pahuljica.

Natjecanje su otvorile najmlađe klizačice slobodnim programom, a kadetkinje Zagrebačkih pahuljica osvojile su četvrto mjesto. Pobijedila je talijanska ekipa Ladybirds (29,37), ispred češkog Tempa (25,75) i mađarskog Teama Magic (24,11).

Nakon kadetkinja na led su izašle napredne kadetkinje, a s osvojenih 22,29 bodova Zagrebačke su pahuljice nakon slobodnog programa završile na petom mjestu. Pobijedila je mađarska ekipa Team Magic s 30,27 bodova, ispred talijanske Ladybirds (28,00).

Zagrebačke pahuljice (8)

Seniorke Zagrebačkih pahuljica mogu biti i više nego zadovoljne nakon kratkog programa koji im je donio najviše bodova ove sezone (39,56) te se nalaze na šestom mjestu.

“Zadovoljne smo, uživale smo i pokazale najbolje što možemo. Poseban je užitak klizati pred domaćom publikom i želim zahvaliti svima koji su nas došli podržali. Slobodni program klizat ćemo na kompilaciju na temu “Studio 54”, i očekujemo da ćemo ostvariti najveći broj bodova ove sezone,” rekla je kapetanica Anamarija Kasić.

Nakon kratkog programa u vodstvu je Tatarstan – doprvakinje Rusije, ekipa koja je na zadnja dva svjetska prvenstva bila šesta. Osvojile su 79,60 bodova ispred američke ekipe Skyliners (72,10) te prvakinja Njemačke-ekipe Team Berlin 1 (64,82).

Naše juniorke također su izvele najbolji ovosezonski program, i vrlo zadovoljne izvedbom nakon kratkog programa nalaze se na osmom mjestu s osvojenih 35,05 bodova.

Zagrebačke pahuljice (6)

Vode dvostruke svjetske prvakinje ekipa Junost iz Rusije s osvojenih 81,78 bodova, ispred Amerikanki Starlights (67,54) i Fond Du Lac Blades (59,15).

Natjecanje u subotu počinje u 16 sati nastupom mješovitih ekipa, mlađih juniorki i juniorki, a 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica zaključit će seniorke.

Zagrebačke pahuljice (9)

Na svečanom otvaranju himnu Republike Hrvatske izvela je bivša klizačica Barbara Kasić, sestra kapetanice seniorske ekipe Anamarije Kasić.

ZIMSKI SPORTOVI