Hrvatska jedan do domaćina Europskog prvenstva: Nadahnut ćemo novu generaciju vrhunskih odbojkašica i odbojkaša

Hrvatska, odbojkašice

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija kao jedan od domaćina igrat će na Europskom prvenstvu 2021. godine koje će se igrati i u Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Na sastanku održanom u Luksemburgu Upravni odbor CEV-a potvrdio je Hrvatsku kao jednog od domaćina Europskog prvenstva 2021. za žene.

Mukotrpan rad i trud Hrvatskog odbojkaškog saveza posljednjih godina vratio je hrvatsku odbojku među odbojkašku elitu o čemu najbolje govori povjerenje dobiveno od krovne organizacije CEV-a.

“EuroVolley 2019. bio je veliki uspjeh i pomogao nam je stvoriti pravu revoluciju u europskoj odbojci. Uz pomoć ukupno osam država suorganizatora u obje kategorije 2021. godine želimo još više unaprijediti organizaciju samog natjecanja i stvoriti nezaboravno iskustvo za sve natjecatelje i navijače. Posebno nas veseli suradnja s našim prijateljima iz Hrvatske te ne sumnjamo da ćemo zajedničkim snagama podići europsku odbojku na još veću razinu,” izjavio je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

Svi pamtimo tri srebrne medalje s Europskih prvenstava između 1995. i 1999. te dramatičnog ispadanja od Turske prošloga ljeta, a nakon 2005. i posljednjeg domaćinstva Europskog prvenstva u Hrvatskoj, hrvatske će odbojkašice ponovno u borbu za medalje pred domaćom publikom.

“Velika nam je čast što ćemo udružiti snage s prijateljima iz Bugarske, Rumunjske i Srbije kako bi što bolje organizirali nadolazeće Europsko prvenstvo. Hrvatska kao nacija živi odbojku s velikom strašću i entuzijazmom, a organizacija ovakvog elitnog natjecanja samo će nam pomoći kako bi unaprijedili hrvatsku odbojku i nadahnuli novu generaciju vrhunskih odbojkaša i odbojkašica,” rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Na Europskom prvenstvo 2021. za žene nastupit će 24 reprezentacije u četiri skupine.

OSTALI SPORTOVI