Hrvatska konačno dobila Šveđane, briljirao Mate Šunjić!

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija napokon je dobila Švedsku, nakon dva uvjerljiva poraza ove godine, na Euru u Splitu i prije dva dana u Eskilstuni.

Červarovi izabranici su u Norrköpingu stigli do minimalnog slavlja 29:28, prije svega zahvaljujući sjajnim intervencijama Mate Šunjića, koji je obranio i posljednji napad domaćina.

U napadu su se istaknuli Manuel Štrlek sa sedam te Horvat, Vranković i Cindrić s po četiri pogotka. Luka je na terenu bio samo do 20. minute, kad je nakon nezgodnog pada u bolovima napustio teren. Švedsku je predvodio Zachrisson sa sedam pogodaka.

U otvaranju utakmice ponovno to nije izgledalo dobro, imala je Švedska i četiri pogotka viška (13:9), ali je do predaha Hrvatska uspjela smanjiti na samo gol zaostatka (17:16). U nastavku je proradila obrana, brzo je naša ekipa stigla do preokreta i vodstva koje je uspjela sačuvati do kraja dvoboja.

Hrvatska: Šunjić 8 obrana, Šego 3 obrane; Mihić, Marić 2, Stepančić, Horvat 4, Božić Pavletić 2, Štrlek 7, Mamić 1, Cindrić 4, Brozović, Kozina 2, Jaganjac 2, Vranković 4, Pavlović 1. Izbornik Lino Červar.

RUKOMET