Deveta pobjeda parova u nizu, Hrvatska na bod od polufinala: Ništa se ne može mjeriti s Davis Cupom!

Dodig, Mektić, HTS Mario Ćužić

Deveti put u nizu Hrvatska je slavila u igri parova u Davis Cupu! Ivan Dodig i Nikola Mektić, koji su prvi put bili zajedno na terenu, svladali su kazahstansku kombinaciju Habibulin/Nedovjesov, preokretom u četiri seta, rezultatom (2)6:7, 6:4, 6:4 i 6:2. Rezultat četvrtfinala u Varaždinu sada je 2-1 i našoj reprezentaciji potreban je još jedan bod za ulazak u polufinale!

U nedjelju će u 14 sati igrati Marin Čilić i Kukuškin, a nakon njega, makar se nadamo kako neće biti potrebe, igrao bi Borna Ćorić u odlučujućem dvoboj.

Dodig i Mektić prvi set su se vidljivo ‘tražili’, nisu bili sigurni u svoju igru, ali ubrzo je sve sjelo na svoje mjesto i protivnici do kraja nisu imali previše šansi za iznenađenje.

“Trenirali smo pet, šest dana, ali prvi put igramo zajedno i bilo je situacija u kojima se nismo snalazili najbolje. No, znali smo da imamo vremena da se posložimo,” rekao je Dodig nakon pobjede.

Mektić je to i potvrdio: “Kasnije smo igrali na visokoj razini. Trebalo nam je vremena da se naviknemo na njih.”

Devet pobjeda u parovima u nizu velika je stvar: “Stvarno je to jedna pozitivna priča, jer znamo kako je ovo jako bitan poen. Imamo osjećaj da u svakom trenutku možemo računati na ovaj bod,” dodao je Ivan.

Nikola je bio pod dojmom nastupa za Hrvatsku: “Ništa se ne može mjeriti s Davis Cupom. Nastupio sam na svim velikim turnirima i ovo je nešto posebno!”

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS