Hrvatska na Euru protiv domaćina Mađara i aktualnih prvaka Srba; Tucak: “Nismo mogli dobiti težu skupinu”

Hrvatska - Slovačka, vaterpolo

Hrvatska - Slovačka, vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija saznala je svoje suparnike na Europskom prvenstvu koje će se u srpnju održati u Budimpešti.

Izabranici Ivice Tucka smješteni su u snažnu grupu, zajedno sa Srbijom, domaćinom Mađarskom, Njemačkom, Francuskom i Španjolskom.

Prvu utakmicu na Euru Hrvatska igra protiv aktualnih prvaka, reprezentacije Srbije, koja je prije dvije godine u Eindhovenu osvojila naslov. U sljedeću fazu natjecanja plasirat će se po tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

U Skupini A igrat će Crna Gora, Italija, Grčka, Rumunjska, Rusija i Gruzija.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je na uzvratnu utakmicu FINA Svjetske lige u Grčku. Vaterpolisti još uvijek imaju teoretske šanse za prolazak na finalni turnir u Dubai.

“Idemo pokušati pobijediti i dobiti ovu utakmicu. I dalje smo u igri za odlazak na finalni turnir no nismo kompletni i to nam predstavlja problem. Grčku treba respektirati jer je zaista sjajna reprezentacija koja je napravila veliki skok u svjetskom vaterpolu i očekuje nas teška utakmica.“ – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

“Za Europsko prvenstvo nismo mogli dobiti težu skupinu. Kako smo bili u petoj jakosnoj skupini nismo ni mogli očekivati puno bolje. Srbija i Mađarska su vrh Svjetskog vaterpola no smatram da imamo snage da ukoliko budemo kompletni napravimo dobar rezultat.“

Hrvatska, vaterpolo, himna“Bit će ovo zaista teška utakmica u Grčkoj. Idemo na put oslabljeni, bez Andra Bušlje i Sandra Sukna. Moramo zaigrati kao protiv Slovačke i bit ćemo na dobrom putu.“ – izjavio je kapetan Josip Pavić te naglasio: “Nemam posebnih komentara na ždrijeb, takav je kakav je i možemo svakog dobiti. Trebali bi biti što bolji u skupini kako bi nam u slučaju prolaska dalje bilo što lakše!”

Utakmica Hrvatska – Grčka igra se u utorak 11. ožujka u Patrasu od 20 sati.

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar