Hrvatska na Starom placu otvara Europski kup nacija: Uz ragbi i radimo, ali igramo na profesionalnoj razini

Ragbi_konferencija

U prostorijama Ragbi kluba Nada u Splitu najavljen je susret hrvatske ragbijaške reprezentacije s Andorom. Ova utakmica Europskog kupa nacija igra se u subotu na Starom placu s početkom u 16 sati, a svoje će umijeće prije glavnog događaja pokazati i mlađe kategorije.

U sklopu utakmice će se u obiteljskoj atmosferi, kao i prilikom prošlotjednog zagrebačkog susreta s ekipom Sveučilišta Oxford, održati Dječji rugby festival na kojem se djeca upoznaju s ovim sve popularnijim sportom i timskim duhom.

O protekloj utakmici i očekivanjima za sraz s Andorom, koja je izgubila od Malte, danas su govorili izbornik reprezentacije Milan Yelavich, kapetan Mario Ozich i igrači Nade Tomislav Burazin i Luka Lerotić.

Reprezentativcima je Oxford bio odlična priprema za daljnje natjecanje, a u subotu se nadaju, ne samo pobjedi, već i osvajanju bonus boda. Samopouzdanje u novom ciklusu ne jenjava, a tek će utakmica s Izraelom biti od ključne važnosti.

“Čeka nas utakmica novog sistema, pa neće biti lako. Prošla protiv Oxforda je bila teška, ali ćemo i sada uložiti još više truda i volje u pripremu. Bez obzira na to što svi uz ragbi radimo puno radno vrijeme na svakodnevnim poslovima, smatram da igramo na profesionalnoj razini.“, izjavio je Tomislav Burazin.

OSTALI SPORTOVI