Hrvatska protiv Brazila početkom lipnja, negdje u Engleskoj: Bit će to sjajna uvertira za Rusiju!

Čop, Kalinić

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je uvjete oko odigravanja spektakularne prijateljske utakmice. Vatreni će odmjeriti snage s Brazilom u Engleskoj, 3. lipnja, u 15 sati po tamošnjem, odnosno 16 sati po hrvatskom vremenu, što će za obje momčadi biti važan test uoči FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Obavijest o mjestu odigravanja utakmice i prodaji ulaznica bit će objavljena naknadno!

Posljednji test prije odlaska u Rusiju Vatreni će imati protiv Senegala 8. lipnja u Osijeku. Hrvatska će tako prije Svjetskog prvenstva igrati protiv četiri sudionika svjetske smotre – Perua, Meksika, Brazila i Senegala.

Brazil je peterostruki prvak svijeta i najuspješnija momčad u povijesti svjetskih prvenstava. Trenutno je druga momčad svijeta po FIFA renkingu, a u svojim redovima ima niz planetarnih zvijezda, uključujući najskupljeg igrača svijeta, Neymara.

“Brazil je najatraktivnija i najtraženija momčad na svijetu te me čini ponosnim što smo uspjeli dogovoriti takav spektakl. Bit će to sjajna uvertira za Svjetsko prvenstvo, pravi test za našu momčad i nevjerojatna promidžba za našu reprezentaciju i hrvatski nogomet. Siguran sam da će naši navijači uživati u takvoj utakmici, kao i gledatelji diljem svijeta, jer se radi o jednoj od najboljih i najjačih utakmica uoči početka Svjetskog prvenstva. Isto tako, raduje me što ćemo u Osijeku ugostiti reprezentaciju Senegala, siguran sam da će naša reprezentacija biti ispraćena na najljepši mogući način na Svjetsko prvenstvo”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

“Želio sam jake provjere uoči Rusije, a jačeg testa od Brazila nema i zato sam sretan zbog ovog dogovora. Brazilci su tako dobri da i u prijateljskoj utakmici protiv njih možemo osjetiti što nas čeka na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem u snagu Hrvatske, mi želimo biti sposobni u Rusiji igrati s najjačim selekcijama, a boljih ispita za to od ovih koje imamo dogovoreno jednostavno nema”, izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, piše hns-cff.hr.

Hrvatski nogometaši otputovali su prema SAD-u, gdje će 23. ožujka igrati utakmicu protiv Perua, a četiri dana kasnije i protiv Meksika.

“Ne možemo očekivati puno, ne mogu očekivati velike rezultate, ali idemo tamo odigrati dobre utakmice, pobijediti i polako se pripremati za Svjetsko prvenstvo,” najavio je Dalić uoči puta.

NOGOMET