Hrvatska reprezentacija u rukometu u kolicima na turniru u Portugalu

1

Hrvatska reprezentacija rukometa u kolicima odradila je završni trening prije odlaska na međunarodni turnir u Portugal.

Podršku našoj reprezentaciji dali su prvotimci RK PPD Zagreb te izbornik Lino Červar, naši proslavljeni olimpijci Damir Martin i Pero Kuterovac…

“Iznimna nam je čast što je podršku našim reprezentativcima i projektu kojim sportom potičemo posebnosti, a ne različitosti, pružio naš veliki prijatelj i prijatelj hrvatskog sporta, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nj.E. W. Robert Kohorst,” poručili su rukometaši u kolicima.

U portugalskoj Leiriji se pod organizacijom EHF-a (Europske rukometne federacije) održava turnir nacija, na kojem će po prvi puta nastupiti i hrvatski rukometaši u kolicima.

Hrvatski dres nosit će Marko Bačić, Nikola Bistrović, Ademir Demirović, Filip Jadrijev, Zdenko Matić, Ante Pavlović, Ante Rubeša, Ante Štimac, Matija Tensić, Ivica Vujica i dvije rukometašice Nirvana Moschella i Lukrecija Tomušić, dok su u stručnom stožeru Kazimir Ilijaš, Ivan Dragić i Davor Tor.

2

Hrvatska je prošle godine odigrala prvu utakmicu rukometa u kolicima, protiv Italije u Zagrebu. Nastup na ovom turniru veliki je korak prema osnaživanju ovog sporta u nastajanju.

(Foto: Tin Budi)

 

PARAOLIMPIJCI