Hrvatska se revanširala Amerikancima, na red dolaze Australci: Zadovoljan sam kako smo odigrali

Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je SAD 10:7 (3:2, 0:1, 3:1, 4:3) na početku razigravanja od petog do osmog mjesta završnice ovosezonske Svjetske lige.

Amerikanci su prije nekoliko dana u skupini slavili pobjedu 11:10, no, izabranici Ivice Tucka smogli su snage za povratak na pobjedničke staze, poslije poraza od Mađarske u četvrtfinalu.

“Izuzetno je ipak bitno da smo ovaj susret dobili! Igra se svaki dan, akumulirao se umor i izuzetno mi je drago da je reakcija igrača bila ovakva. Vrlo sam zadovoljan kako smo odigrali ovaj turnir, bez obzira na rezultat. Ovo je trenutno naš maksimum. U subotu idemo pobijediti, zatim se odmoriti i onda nakon toga pripremiti za Europsko prvenstvo, najbitnije natjecanje ove godine,” poručio je izbornik.

Bijač je dobio predah, a Marcelić je imao devet obrana. Garcia i Miloš predvodili su s po dva postignuta pogotka.

Za pet mjesto Barakude u subotu igraju protiv Australije, još jedne reprezentacije koja nam je na ovom natjecanju već nanijela poraz.

Hrvatska: Bijač, Benić 1, Fatović, Krapić 1, Miloš 2, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 1, Bašić,Vrlić 1, Šetka 1, Garcia 2, Marcelić (9 obrana). Izbornik: Ivica Tucak

VATERPOLO VODENI SPORTOVI