Hrvatska Socca reprezentacija zaključila nastup na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj: Vidjeli smo da se možemo nositi sa svjetskim prvacima

Socca Hrvatska

Hrvatska Socca malonogometna reprezentacija završila je s natjecanjem na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj. Naši reprezentativci na kraju su završili na četvrtom mjestu, a ispred njih bili su Rusi koji su i osvojili turnir te Rumunjska i Moldavija koji su se okitili srebrom odnosno broncom.
Hrvatska je posljednju utakmicu na turniru odigrala protiv Belgije te slavila s visokih 16:2, ali to joj nije bilo dovoljno da stigne do postolja. Prije toga naši reprezentativci susreli su se s vrlo jakim svjetskim prvacima Rusima te doživjeli poraz od 4:1.

”Nakon vrlo teške utakmice protiv Rusije, dogovorili smo se da ćemo skupiti glave i igrati čvrsto do kraja. Ušli smo dobro u utakmicu, brzo poveli, ostvarili veliku prednost i to smo samo održavali do kraja”, prokomentirao je izbornik hrvatske socca malonogometne reprezentacije Željko Ostrman pobjedu nad Belgijom te se osvrnuo i na utakmicu protiv aktualnih svjetskih prvaka:

”Za nas je to bila najteža utakmica na ovom natjecanju. Nije da svaki dan igraš protiv svjetskih prvaka. Drago mi je što smo odigrali tu utakmicu zato što smo kao prvo vidjeli koliko je to spremna i dobra ekipa, a drugo, vidjeli smo da se možemo nositi s njima. Napravili smo određene greške koje su nas na kraju koštale. Drugo poluvrijeme krenuli smo s rezultatom 1:1, imali smo šanse koje nismo iskoristili. Dobili smo gol za 2:1 iz naše greške, pokušali smo kasnije s golmanom igračem preokrenuti rezultat, nismo uspjeli, ali kako vrijeme odmiče mislim da ćemo do Svjetskog prvenstva uloviti formu s kojom ćemo napasti Ruse.”

Jedan od mnogih koji su debitirali na ovom prvenstvu bio je vratar Mateo Maglov koji nije skrivao ponos što je dio hrvatske reprezentacije.

”Osjećaj je fantastičan, mislim da je svakome igraču san zaigrati za reprezentaciju. Sve mi se svidjelo ovdje u Rumunjskoj, od organizacije turnira do smještaja. Svakako smo mogli bolje, ali još se upoznajemo”, rekao je za kraj Maglov.

Sve utakmice hrvatske reprezentacije mogle su se pratiti u izravnom prijenosu na SPTV-u.

Socca malonogometne reprezentativce nakon Kontinentalnog kupa u Rumunjskoj očekuju naporni treninzi i pripreme za najvažniji događaj u ovome sportu – Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu, koje će se u travnju sljedeće godine održati u Meksiku na otoku Cozumel.

Kontinentalni kup 2021, Rumunjska
HRVATSKA – RUMUNJSKA 1:4
HRVATSKA – MOLDAVIJA 3:3
HRVATSKA – BUGARSKA 5:1
HRVATSKA – RUSIJA 1:4
HRVATSKA – BELGIJA 16:2

NOGOMET