Hrvatska u Mađarskoj bez rezultatskog imperativa; Tucak: “Pozvali smo Zovića i Buhu, priliku će dobiti mladi igrači”

Tucak, Vaterpolo

Tucak, VaterpoloHrvatski vaterpolisti otputovali su u Mađarsku gdje ih očekuje uzvratna utakmica FINA Svjetske lige. U utorak će u Pečuhu, u utakmici bez rezultatskog imperativa, pokušati ipak ostvariti što bolji rezultat, iako je Hrvatska izgubila šanse na odlazak na Finalni turnir FINA Svjetske lige u Dubai, jer će dvoboj poslužiti za uigravanje ususret Europskom prvenstvu ovog ljeta također u Mađarskoj.

“Obzirom na rezultatsku nebitnost, iskoristit ćemo ovu utakmicu kako bismo dali priliku mladim igračima i vidjeli na što možemo računati u bliskoj budućnosti za neke od sljedećih akcija. Prvi puta smo pozvali u reprezentaciju ljevorukog Zovića za kojeg smatramo da je svijetla budućnost hrvatskog vaterpola, a debitirat će i Buha iz POŠK-a. Ovo je prilika da u ovakvoj utakmici pokažu što možemo očekivati od njih!” – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: “Idemo prema kraju klupske sezone, a ono što nas sve veseli je zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu. Moramo vidjeti što je s ozljedom Andra Bušlje te se nadamo da je ovim pehovima i ozljedama koje nas prate cijelu godinu kraj. Od 8. – 14. lipnja, okupljanjem u Šibeniku, započet ćemo pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo!”

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Mađarskoj će igrati Marko Bijač i Petar Selem, te Luka Lončar i Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Ante Visković, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

“Ovo će biti utakmica bez rezultatskog imperativa. U polovičnom smo sastavu, no idemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Priliku će dobiti i neki igrači sa šireg popisa što će nam biti odlično za dodatna uigravanja!” – izjavio je Ivan Buljubašić i dodao: “Na prvenstvu imamo izuzetno tešku skupinu, no ako želimo osvojiti medalju, moramo prvo proći grupu.”

Utakmica Mađarske i Hrvatske je na rasporedu u utorak 15. travnja od 19 sati.

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar