Hrvatska u subotu protiv Cipra na Starom placu

Hrvatska, Foto M. Prgomet

Nakon uspješnog gostovanja proteklog tjedna u Zenici kada su uvjerljivo nadigrali momčad Bosne i Hercegovine, hrvatska ragbijaška reprezentacija u okviru Europskog kupa nacija ove subote od 15 sati na Starom placu dočekuje reprezentaciju Cipra. Sigurna pobjeda te vrlo tečna igra ulili su dodatno samopouzdanje u redove naše reprezentacije.

Hrvatska Foto M. Prgomet

Na pripremama u Splitu, redove naše reprezentacije dodatno su pojačali Dario Jurčević, Ivan Miljak, Jason Newton i Nikola Pavlović. Izbornik Milan Jelavich sada na raspolaganju ima još kvalitetniji izbor igrača za susret s Ciprom. Sve upućuje na još jednu atraktivnu i kvalitetnu ragbijašku predstavu.

U okviru Europskog kupa nacija Hrvatska je samo jednom igrala protiv Cipra. Prošle godine u jednoj zanimljivoj i šokantnoj utakmici u Paphosu. Hrvatska je zgoditkom Luke Kovačića i pretvaranjem kapetana Nika Jurišića došla do tijesne pobjede 29:27. Doslovno u posljednjim minutama susreta. Nakon vodstva Cipra 20:3 na poluvremenu, Hrvatska se uspjela vratiti u susret i preokrenuti rezultat u svoju korist.

Pavlović i Burazin, M. Prgomet

Za razliku od susreta na Cipru , Hrvatska ove godine ima kvalitetniji sastav, momčad je uigranija, moćnija i puna samopouzdanja a u subotu ćemo vidjeti kako se reprezentacija Cipra pripremila za njihov prvi ovogodišnji susret Europskom kupu nacija.

Reprezentacija Hrvatske igrat će u sastavu: Miljak, Čorić, Biškić, Budimir Perić, Owen, Ozich, Rowe, Newton, Ayoub, Grčić, Jurišić, Rudić, Vlajčević, Plazibat, Brčić, Brečić, Šarić, Jurčević, Đurović, Rosso, Burazin i Pavlović.

Hrvatska, M. Prgomet

(Foto: M. Prgomet)

OSTALI SPORTOVI