Hrvatski juniori pred kvalifikacijama za SP u Brazilu; Božić Pavletić: “Željni smo uspjeha!”

Božić Pavletić, Nexe

Božić Pavletić, NexeSeniorsko rukometno Svjetsko prvenstvo je pred vratima, najbolji rukometaši svijeta od 15. siječnja u katarskoj Dohi će se boriti za medalje, ali i plasman na Olimpijske igre u Brazilu sljedeće godine. No, u Brazilu će u kolovozu ove godine biti održano i Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Hrvatske juniore krajem tjedna u Rumunjskoj očekuju kvalifikacije za svjetsku smotru.

Pripreme su započeli krajem prosinca, a važan kotačić reprezentacije Vedrana Ćurka je i Josip Božić Pavletić, desno krilo Nexea.

“Pripreme smo započeli u Osijeku 26. prosinca, nakon toga smo u Srbiji odigrali dvije prijateljske utakmice s njihovim juniorima, izuzetno kvalitetnom reprezentacijom, i u obje pobijedili. Te su nam pobjede puno značile i za igru i samopouzdanje pred kvalifikacije koje nas očekuju.”

Kvalifikacije počinju u petak u Rumunjskoj, u tri dana na rasporedu su tri teške utakmice

“Čeka nas veliki posao. Želimo ići na Svjetsko prvenstvo, to nam je veliki motiv. Kvalifikacijska skupina nije nimalo lagana, očekuju nas tri vrlo teške utakmice. Najteži će nam biti upravo prvi suparnik, reprezentacija Slovenije. No, neće biti lagano ni protiv Rumunjske ni protiv Bugarske. Samo pobjednik skupine ide u Brazil. Puni smo želje, puni samopouzdanja i idemo na te kvalifikacije željni uspjeha,” dodao je Pavletić.

“Nakon dugo vremena smo kompletni, sve je super, naporno treniramo i jedva čekamo početak kvalifikacija. Sve je uredu, zdrav sam i spreman. Imao sam dobru minutažu u pripremnim utakmicama i jako sam zadovoljan,” zaključio je član Nexea za kraj.

Raspored kvalifikacija (Ploiesti, Rumunjska):
petak 9.1. Hrvatska – Slovenija u 20 sati
subota 10.1. Hrvatska – Rumunjska u 18 sati
nedjelja 11.1. Hrvatska – Bugarska u 16 sati

 

RUKOMET

Ostavi komentar