Hrvatski kadeti jurišaju na svjetsku medalju: Baš smo dobra ekipa i prava klapa

Markota

Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija otputovala je u Sjevernu Makedoniju na Svjetsku prvenstvo, koje traje od 6. do 18. kolovoza.

U 40 dana pripreme izabranici Siniše Markote bili su u Zadru, Delnicama i Ivanić-Gradu.

“Mislim da smo dobro pripremljeni. Dečki su zbilja bili maksimalno posvećeni svemu što smo planirali odraditi. Nadajmo se da će sve to funkcionirati i kada dođu utakmice. Imali smo više od 20 igrača u ovoj završnoj fazi. U petak nam se priključio i srebrni junior Fran Mileta, koji zapravo pripada ovoj generaciji. Znam da će neki biti razočarani, ali imamo samo 16 mjesta i dio njih smo morali ostaviti doma na tzv. pričuvnoj listi, ukoliko se netko ozlijedi da mogu uskočiti. Vjerujte mi to nije bila nimalo lagana zadaća. Vjerujem da smo odabrali najbolje. Ovih dana u Ivaniću smo detaljno analizirali suparnike, posebno Norvešku koja nam je prva na rasporedu i dotjerivali još neke obrambena dijelove,” rekao je izbornik Markota.

“Nestrpljivi smo i želimo da prvenstvo što prije počne. Dugo smo se pripremali. Radili smo mnoge stvari koje ranije nismo imali priliku i vjerujem da ćemo biti dobri. Zapravo siguran sam, jer smo postali prava klapa u ovom razdoblju. Prvi cilj je proći skupinu, a onda juriš na medalju. Mlađi kadeti i juniori su nam postavili visok cilj, ali mi smo spremni i nadamo se da ćemo nastaviti taj niz,” istaknuo je reprezentativac Karpo Sirotić.

S jednim zlatom (2009. godine u Tunisu), 2 srebra (2007. Bahrein, i 2013. Mađarska), te s jednom broncom (2017. Gruzija), Hrvatska je jedna od najuspješnijih zemlja svijeta u kadetskoj konkurenciji.

“Sve je u redu, treniram punim intenzitetom i propustio sam prvi dio priprema. Spreman sam. Dečki su super. Baš smo dobra ekipa. Skupina nam nije baš jednostavna. Ali znamo manje – više sve osim Čilea i S. Arabije. Ipak, vjerujem da s njima ne bi smjelo biti problema. Želimo medalju, jer nam je prošle godine u Hrvatskoj na Europskom prvenstvu ona izmakla za dlaku,” dodao je Ante Ivanković, koji se oporavio od operacije slijepog crijeva.

Hrvatska skupina je sve samo ne lagana. Tu su naime, čak tri europske reprezentacije, koje su baš poznate po sjajnim igračima u kadetskom uzrastu. A kada sve to prođu, a nadamo se da hoće, u nokaut fazi, realno je očekivati nove europske sudare. Naime, u B skupini s kojom se križa hrvatska skupina su Francuska, Švedska, Mađarska.

RASPORED NASTUPA HRVATSKE REPREZENTACIJE:
Utorak, 6. kolovoza
10:30 Hrvatska – Norveška
Četvrtak, 8. kolovoza
18:30 Hrvatska – Čile
Petak, 9. kolovoza
16:30 Hrvatska – Saudijska Arabija
Nedjelja, 11. kolovoza
18:30 Hrvatska – Slovenija
Ponedjeljak, 12. kolovoza
20:30 Hrvatska – Španjolska
POPIS KADETSKE REPREZENTACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO:

STIPE PURIĆ, RK PPD ZAGREB
FRAN LUČIN, RK ZAMET
FRAN MILETA, RK NEXE
MARIN SINČIĆ, RK UMAG
GIANFRANCO PRIBETIĆ, RK NEXE
VERON NAČINOVIĆ, RK ZAMET
JAN KOLER, RK UMAG
ANTE IVANKOVIĆ, RK DUBRAVA
IVAN FILIPOVIĆ, RK POREČ
JOSIP ŠIMIĆ, VFL POTSDAM 1990
KARPO SIROTIĆ, RK DUBRAVA
IVAN RUKAVINA, MRK SESVETE
MATEO MARAŠ, RK BALIĆ – METLIČIĆ
PATRIK MARTINOVIĆ, RK ZAMET
ANTONIO VRBIĆ, RK PPD ZAGREB
JURO ČAKARIĆ, HRK KARLOVAC

STRUČNO VODSTVO

SINIŠA MARKOTA, izbornik
DAVOR ROKAVEC, trener
SANIMIR RADEK, trener vratara
NIKOLA KOVAČIĆ, fizioterapeut
MATIJA TEUR, tehniko

RUKOMET