Markota: Žao mi je što je ovako završilo, žalit ćemo za ovom prigodom

Markota

Hrvatska muška kadetska reprezentacija izgubila je od Japana nakon sedmeraca 35:36 u svom posljednjem nastupu na Svjetskom prvenstvu u Skoplju. Naši mladi rukometaši tako su osvojili deseto mjesto, i treći put za redom ostali bez medalje.

U raspucavanju je već u prvoj seriji Fran Mileta pogodio gredu. Fran Lučin je obranom u četvrtoj seriji vratio neizvjesnost, no, u sedmoj je Marin Sinčić promašio vrata, a Japanac zabio i odveo svoje suigrače do velike pobjede.

Fran Mileta je sa šest pogodaka bio naj najefikasniji igrač. Po pet su dali Karpo Sirotić i Marin Sinčić. Dobar je bio i Stipe Purić u drugom poluvremenu s ukupno deset obrana.

“Žao mi je što je ovako završilo. Prvi tjedan igrali smo sjajan rukomet, imali najbolju obranu turnira, bili druga reprezentacija po efikasnosti. Baš smo igrali dobar rukomet. Mađare su na žalost podcijenili. Obrana se raspala. Kada su konačno uhvatili priključak, ruka se skratila, pojeo ih je pritisak i otišlo je sve u vjetar. Danas su odlično počeli. Kada su vidjeli da lagano zabijaju pogotke, opet su popustili u obrani i dali priliku Japanu. Mislio sam da će sedmorka drugog dijela biti još malo bolja pa ne odemo u sedmerce, ali nažalost to se nije dogodilo. Žalit ćemo sigurno za ovom prigodom, jer mi možemo i vrijedimo više,” poručio je izbornik Siniša Markota.

Hrvatska je u prvih pet utakmica turnira upisala pet impresivnih pobjeda, ali je natjecanje završila s dva neugodna poraza u dva dana.

RUKOMET