Hrvatski ragbijaši protiv Izraela u Zagrebu love i treću pobjedu

Hrvatska, ragbi, himna

Nakon dvije uvjerljive pobjede u prva dva kola Europskog kupa nacija hrvatska ragbijaška reprezentacija u Zagrebu se priprema za susret protiv Izraela. Odličan start Hrvatske na početku ovogodišnjeg ciklusa uvjetovao je pozitivno ozračje i odličnu atmosferu u redovima naših reprezentativaca. Unatoč napornim i zahtjevnim treninzima, naši reprezentativci, izuzetno motivirani, ne štede se, već nastoje u svakom segmentu treninga dati svoj maksimum. Samo jedan je cilj u glavama naših igrača, jesenski dio natjecanja završiti s tri pobjede i na čelu tablice skupine 1 Jug.

Svog protivnika dobro su upoznali kroz prošle cikluse utakmica u skupini Jug. Do sada smo s Izraelom igrali četiri puta i tri puta smo bili uspješniji. Pobijedili smo ih dvaput u Splitu 2014. i 2017. te na gostovanju u Netanyi 2015. Jedini poraz doživjeli smo na gostovanju 2016. također u Netanyi. Momčad Izraela vrlo je čvrsta i neugodna. Igraju fizički vrlo zahtjevan ragbi i sve dosadašnje utakmice iziskivale su maksimalan trud i koncentraciju naših igrača tijekom svih 80 minuta susreta. Ovogodišnje natjecanje započeli su porazom protiv Malte na domaćem terenu, prošle subote. Rezultat 14 :21 za Maltu govori o vrlo čvrstoj i relativno neizvjesnoj utakmici. Nakon uvijek neugodnog poraza kod kuće sada se moraju ‘vaditi’ u Zagrebu, ukoliko žele ostati u prilici da se bore za visoki plasman u skupini.

Ipak, vjerujemo da će Pryimak i društvo još morati pričekati sa prvom pobjedom na hrvatskom tlu te da će naš kapetan Nik Jurišić znati odvest hrvatsku momčad do pobjede u ovom susretu. Za razliku od sastava koji je igrao u Splitu protiv Cipra, na raspolaganju izborniku Jelaviću neće biti pouzdanih Newtona i Miljkaa sastavu se priključuju Josh Brajković, Marko Buljac i splitski div Luka Perlain.

Vjerujemo da će naša reprezentacija u subotu od 15 sati na NŠC Stjepan Spajić u Sigetu, uz podršku brojnih zagrebačkih kao i ljubitelja ragbija iz cijele zemlje, stići do nove značajne pobjede.

Foto: M. Prgomet i B. Rožman

OSTALI SPORTOVI