Hrvatski ragbijaši u Rumunjskoj: Cilj je osigurati ostanak u istoj jakosnoj skupini!

Cro Rugby

U Rumunjskoj će se u subotu i nedjelju odigrati druga faza Rugby Europe Trophy Europskog prvenstva, a naša reprezentacija, sada pojačana nekolicinom igrača oporavljenih od ozljeda, nalazi se u skupini A, s reprezentacijama Cipra, Češke i Švedske.

Hrvatska je prije dva tjedna, u prvoj fazi natjecanja, oslabljena brojnim ozljedama hrabro došla do sedmog mjesta, što je izvrstan uspjeh s obzirom da smo nakon prošlogodišnjeg osvajanja svoje divizije, ove godine u jakosnoj grupi iznad, s puno jačim reprezentacijama.

U glavnom gradu Rumunjske cilj je ponovno biti među prvih osam te osigurati ostanak u istoj jakosnoj skupini.

Naša reprezentacija natjecanje će otvoriti u subotu u 10.20 sati protiv Cipra, nakon čega slijedi Švedska u 12.45 te Češka u 15.50 sati.

Nedjelja donosi razigravanja za pozicije te finalne susrete, uz livestream svih utakmica na www.rugbyeurope.tv. Uz našu skupinu, u grupi B još se nalaze Danska, Izrael, Latvija i Rumunjska, a u grupi C Luksemburg, Litva, Moldavija i Ukrajina.

Hrvatsku će u Bukureštu predstavljati: Antonio Ivanković, Nik Jurišić (C), Fran Peršić, Ivan Šuta, Jan Vlašić (MLADOST), Luka Lerotić, Vinko Rudić, Marin Vlajčević (NADA), Antonio Stojanovski (NOVI ZAGREB), Nikola Pavlović, Marko Grčić (SINJ) i Srđan Majkić (WALES).

OSTALI SPORTOVI