Hrvatski rukometaši deklasirali Srbiju i ušli u finale Olimpijskih igara gluhih u Brazilu: Za zlato protiv Njemačke

VideoCapture_20220514-011026

Fantastična hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih na 24. Olimpijadi gluhih u Brazilu, izborila je finale! U polufinalu, Hrvatska je s 32:18 uvjerljivo svladala Srbiju te tako nastavila dominirati u muškoj konkurenciji rukometaša.

Očekivanja u polufinalu bila su velika i s jedne i s druge strane u dvoboju reprezentacija koje se dobro poznaju. Koncentriranom i vrlo čvrstom 6 – 0 obranom, hrvatska reprezentacija odmah u početku dvoboja stekla je potrebnu sigurnost u igri i vrlo se brzo odvojila pa je već u 7. minuti bilo 6:2 i u 18. minuti 10:4. (Pre)brze kontre u kojima su dominirali Mateo Perak i Florijan Kolarić uništile su ionako tanke nade srpske reprezentacije da bi mogli prirediti iznenađenje i ugroziti pobjedu hrvatske reprezentacije.

Hrvatski rukometaši do kraja su odradili svoj zadatak maksimalno skoncentrirano, jako kvalitetno u napadu i obrani. Vratar Šagovac dao je i svoj doprinos s nekoliko obrana u 2. poluvremenu i tako su naši rukometaši mirno i slavljenički priveli utakmicu kraju. Veseli činjenica i da su gotovo svi rukometaši izbornika Sirotića dobili priliku da zaigraju u najdražem dresu u polufinalu Olimpijskih igara za gluhe.

Najbolji strijelci reprezentacije bili su Mateo Perak s osam golova i Florijan Kolarić s pet pogodaka.

Nakon utakmice, izbornik reprezentacije izjavio je da je priprema utakmice u cijelosti provedena na terenu, da se tražila angažiranost u brzoj tranziciji i stalnom pritisku na srpsku obranu o čemu dovoljno govori i točno polovina hrvatskih golova koja su postigla krila uglavnom iz brzih kontri. Za sutrašnju utakmicu najavio je nastavak ovakve brze i kvalitetne igre kojoj smo danas svjedočili.

Već danas na rasporedu je veliko finale i utakmica za olimpijsko zlato koju će Hrvatska igrati protiv Njemačke, večeras u 21 sat po hrvatskom vremenu i uz prijenos na Instagram profilu Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HGSS).

PARAOLIMPIJCI