Hrvatski rukometaši zlatni na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu!

Gluhi 2

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih ispisala je povijest i u Hrvatsku donosi olimpijsko zlato! U finalu Olimpijskih igara gluhih, Hrvatska je slavila protiv Njemačke s rezultatom 32:21 i tako se popela na vrh olimpijskog postolja.

U olimpijskom finalu protiv Njemačke, u sporijem ritmu prvog poluvremena s obje strane, nešto bolje snašla se naša reprezentacija koja je zahvaljujući vanjskoj liniji u kojoj su vrlo dobro odigrali Lušić i Glumac, uspjela sredinom poluvremena pobjeći na tri gola razlike kojom je i završilo prvo poluvrijeme. Opet je dobro branio Šagovac, koji je uz obranjeni sedmerac imao sedam obrana.

Početak drugog poluvremena u prve tri minute riješio je pitanje pobjednika. Tri gola Bošnjaka i jedan Glumca, odveli su Hrvatsku na sedam pogodaka prednosti. Do kraja dvoboja, naši rukometaši su se u potpunosti opustili pa je bio pravi užitak uživati u rapsodiji njihovih trikova, cepelina i ostalih majstorija. Preko 2000 gledatelja u Sveučilišnoj dvorani UCS koja je bila domaćin cijelog turnira, pratilo je finalni dvoboj.

Fantastični Bošnjak je s 10 golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a pridružili su mu se također jako dobro pucački raspoloženi Glumac sa šest te Ilija Perak i Lušić sa četiri zgoditka.
Najbolji strijelac Tomislav Bošnjak izjavio je nakon utakmice da je “početak bio nervozan s puno tehničkih grešaka, no i uz takvu igru završili su poluvrijeme s tri gola prednosti. U poluvremenu dogovorili smo se da krenemo snažno od početka što se i obistinilo te je razlika samo rasla do konačnih 11 razlike“.

Teo Glumac naglasio je da je “svako finale teško pa je tako i ovo krenulo vrlo nervozno, no sredinom prvog poluvremena posložila se igra i od tada sve do kraja utakmice razlika je rasla kako i naša igra“.

Njemačka je na kraju bila vrlo zadovoljna drugim mjestom, dok je Srbija osvojila treće mjesto. U ženskom dijelu turnira pobijedila je Danska druga je završila Turska, dok je domaćin, Brazil osvojio treće mjesto.

DRUŠTVENE MREŽE PARAOLIMPIJCI