Hrvatski rukometaši zlatni na Europskom olimpijskom festivalu mladih: Dečki su pokazali karakter i zajedništvo

Hrvatska, EYOF

Hrvatska muška rukometna reprezentacija mlađih kadeta osvojila je zlatnu medalju na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u azerbajdžanskom Bakuu. Hrvatska je u finalu pobijedila Njemačku 29:28, a nakon dvije bronce ovo je prvo hrvatsko rukometno zlato na EYOF-a.

Fabijan Grubišić s osam pogodaka bio je najbolji strijelac Hrvatske u finalu, a na kraju je i najbolji strijelac turnira s 39 postignutih golova. Dominik Kuzmanović je u pobjedu vrijednu zlatne medalje ugradio 11 obrana.

HRV

Dio reprezentacije pod vodstvom Nine Markovića, uz rukometaše Dugog Sela Grubišića i Kuzmanovića, bili su i njihov klupski kolega Zlatko Raužan, Matej Mandić – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI, Ivan Barbić – RK SENJ, Mislav Obradović – RK BJELOVAR, Marin Lisac – RK DUBRAVA, Adam Šalić – RK PPP ZAGREB, Jakov Neralić – RK PPD ZAGREB, Matej Svržnjak – RK PPD ZAGREB, Mislav Trninić – RK PPD ZAGREB, Mario Zakić – RK MOSLAVINA, Rok Malin – RK SISAK, David Štrković – RK PPD ZAGREB, Matija Car – RK MORNAR CRIKVENICA.

“Prvo bih čestitao svim igračima i stručnom stožeru i onima koji nisu s nama, znači svima koji su sudjelovali u ovom pothvatu. Ovo je izuzetan rezultat za ovu generaciju koja tek počinje. Odigrali su pet izuzetno jakih utakmica što će im u konačnici jako koristiti. sve su utakmice bile jako neizvjesne, u nekim utakmicama smo gubili, ali smo se uvijek vraćali. Dečki su pokazali određeni karakter i mogu pohvaliti zajedništvo, cijeli tim i vjeru u sebe,” poručio je nakon osvajanja zlatne medalje izbornik Marković.

U stožeru su bili još i pomoćnik Krešo Ivanković, trener vratara Ivan Dragić, kondicijski trener Nikola Golub i tehniko Tomica Madjerčić.

RUKOMET