Hrvatski sportski velikani na ždrijebu ovogodišnje Kutije

Zlatne veslacice i Filip Hrgovic

U Zagrebu je održan ždrijeb 47. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica. Europske i svjetske prvakinje u četvercu bez kormilara Bruna Milinović, Izabela Krakić, Ivana i Josipa Jurković, legenda hrvatskog vaterpola Dubravko Šimenc, višestruki boksački prvak Hrvoje Sep, nogometaš GNK Dinama Arijan Ademi, košarkaši KK Cibone Josip Bilinovac i Domagoj Bošnjak te europski prvak i nositelj brončane medalje s Olimpijskih igara Filip Hrgović bili su domaćini ždrijeba te su imali čast izvući prve parove ovogodišnje Kutije koja će, kao i prethodnih godina, zasigurno biti zanimljiva i neizvjesna sve do samog kraja.

Ove godine za Kutiju šibica prijavile se čak 206 momčadi. Ova impresivna brojka najbolje svjedoči o tome da i nakon dugog niza godina, koliko se ovo malonogometno natjecanje održava, Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja sporta.

Ove nas godine osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 58 momčadi, očekuje i drugi malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 ekipa. Turnir počinje 25. studenog te će se osim u popularnoj Dvojci Doma sportova odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.

Kutija se i ove godine održava do 28. prosinca.

NOGOMET