Naše pravo na sport!

Cibona, Naše pravo na sport

Košarkaši Cibone u suradnji sa stolnoteniskim paraolimpijkama Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić te Centrom Sunce snimili su kalendar za 2018. godinu pod nazivom ‘Naše pravo na sport’.

Već petu godinu za redom Centar Sunce organizira sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju, pod nazivom ‘Naše pravo na sport’ u partnerstvu sa Zagrebačkim sportskim savezom osoba s invaliditetom.

Projekt su podržali Vukovi zajedno sa srebrnim paraolimpijkama i ostalim poznatim osobama hrvatskog sporta. Cijela priča je humanitarnog karaktera.

Kalendar će biti prezentiran 18. studenog na ovogodišnjem natjecanju ‘Naše pravo na sport’, a minimalna donacija za kalendar iznosit će 50 kuna. Novac od donacija bit će doniran Centru za navedeni projekt u narednoj godini.

Žorić, Mužnić, Dretar Karić

Navijači i ljubitelji kluba svoj primjerak kalendara mogu nabaviti na svim utakmicama KK Cibona kroz mjesec prosinac počevši od utakmice HT Premijer lige s Alkarom koja je na rasporedu početkom mjeseca ili dogovoriti preuzimanje kalendara putem e-mail adrese Centra Sunce (info@ti-si-sunce.hr).

Natjecanje ‘Naše pravo na sport’ će se održati u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava (Prilaz Tomislava Špoljara 2). Bit će uključena sva djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5 do 17 godina, a očekuje se ukupno 95 natjecatelja iz čitave Hrvatske. Uz košarkaše Cibone i hrvatske stolnoteniske paraolimpijke u projektu sudjeluju proslavljeni kondicijski trener Pero Kuterovac, rukometašice Lokomotive Zagreb, bivši nogometaš Mario Stanić, bivša rukometašica Maida Arslanagić, koji će svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

Naše pravo na sport, Cibona

Natjecanje se odvija u sklopu programa ‘Moje pravo na igru i sport’ koje se kontinuirano provodi od 2012. godine do danas i u tom periodu u program je uključeno preko 250 djece i njihovih roditelja i skrbnika, preko 250 volontera uz odrađenih preko 3000 volonterskih sati.

Svrha projekta je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju jednaku priliku za razvoj vlastitih psiho-fizičkih i razvojno-kreativnih potencijala kao i ostaloj djeci, no koja im je često uskraćena ili nedostupna. Kroz igru i druženje postižu se trenažni učinci koji su predviđeni planom i programom za djecu s teškoćama u razvoju.

Košarkaški klub Cibona iznimno je ponosan što je dio ovog humanitarnog projekta te se nada kako će navijači i ljubitelji kluba također prepoznati važnost samog projekta te podržati ovu hvalevrijednu akciju.

PARAOLIMPIJCI