Hrvoje Horvat ponovno Červarov pomoćnik

hrvoje-horvat-hrs

Hrvatska rukometna reprezentacija bit će na okupu od 17. prosinca, kad počinje prva faza priprema za Europsko prvenstvo.

S popisa koji je nedavno objavljen, izbornik je za prvu fazu priprema pozvao 15 igrača.

Željko Musa, Marino Marić i Ilija Brozović imaju klupske obaveze i reprezentaciji se priključuju kasnije, za prvu fazu priprema pozvan je Nikola Grahovac, igrač Dubrave.

Prvi dio priprema traje do 23. prosinca, a pozvani su vratari Matej Ašanin – RK PPD Zagreb i Moreno Car – RK Nexe, krila Ivan Vida – RK Nexe, Fran Mileta – RK Nexe, David Mandić – RK PPD Zagreb, Marin Jelinić – RK Nexe, Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb, Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock, pivoti Marin Šipić – RK PPD Zagreb, Nikola Grahovac – RK Dubrava i bekovi Matej Hrstić – RK PPD Zagreb, Ante Kuduz – Dinamo Bucuresti, Ante Gadža – RK PPD Zagreb, Luka Šebetić – Tremblay en France Handball. Josip Vekić – RK PPD Zagreb i Luka Stepančić – MOL Pick Szeged.

Druga faza priprema je od 26. do 30. prosinca u Poreču, a završna od 1. do 7. siječnja, također u Poreču, u sklopu kojeg će biti održan i Croatia kup.

Reprezentacija će tek tada biti kompletna jer se priključuju i igrači koji nastupaju u Njemačko, nakon što im završe nastupi 29. prosinca.

Uz Hrvatsku, na Croatia kupu od 3. do 5. siječnja nastupaju još BiH i Katar.

Červar je za novo veliko natjecanje ponovno promijenio stručni stožer. Pomoćnik mu je opet Hrvoje Horvat, trener Nexea, koji je trener reprezentacije bio na Euru prije dvije godine u Zagrebu, zajedno sa Zlatkom Saračevićem.

Lani mu je u Njemačkoj na Svjetskom prvenstvu pomoćnik bio Davor Dominiković, koji je ove godine s hrvatskim juniorima osvojio naslov svjetskog viceprvaka.

Trener vratara je Mario Kelentrić, kondicijski trener bit će Miljenko Rak, a kondicijski trener vratara Danijel Brajković.

Fizioterapeuti su Damir Kajba i Filip Šimunović, tehniko je Zdravko Mirilović, liječnici su Krešimir Rotim i Tomislav Kukin, direktor nacionalnih selekcija je Ivica Udovičić, Igor Vori je sportski direktor muških selekcija.

(Foto: HRS)

RUKOMET