Izbornik odbojkašica osvojio naslov klupskog prvaka svijeta

Daniele Santarelli

Izbornik hrvatske ženske odbojkaške vrste Daniele Santarelli klupski je prvak svijeta. U povijesnom uspjehu Santarelli je odveo svoj Imoco Volley Conegliano do svjetskog zlata pobijedivši u finalu Svjetskog klupskog prvenstva tursku Egzacibasi Vitru 3:1 (22-25, 25-14, 25-19, 25-21).

Imoco je do zlata došao u svom debiju na Svjetskom klupskom prvenstvu na kojem su nastupili osiguravši jednu od četiri wild card ulaznice. Natjecanje se igralo u kineskom gradu Shaoxingu, a Santarelijeva ekipa do naslova je došla pobjedama nad Guangdong Evergrande, Itambe Minas i Vakifbank Istanbul. Ovaj sjajni rezultat još je jedna potvrda izvrsnog rada hrvatskog izbornika…

“Cijela hrvatska odbojkaška obitelj neizmjerno je ponosna na nevjerojatan uspjeh našeg izbornika. Izuzetno smo sretni što Hrvatska ima izbornika svjetskog kalibra, s kojim smo nedavno i produžili suradnju. Proteklih osamnaest mjeseci s izbornikom Santarellijem pokazatelj su uspješnog kontinuiteta rada i porasta kvalitete igre, a sigurni smo da ni ozbiljni rezultati neće izostati. Hrvatski odbojkaški savez od srca čestita Danieleu na ovom povijesnom uspjehu,” izjavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Santarelli i hrvatska odbojkaška reprezentacija 27. prosinca putuju u Bugarsku na pripreme, a zatim ih čeka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se od 7. do 12. siječnja igrati u Nizozemskoj. Hrvatska je u skupini B s Belgijom, Njemačkom i Turskom dok su u skupini A domaćini, Bugarska, Poljska i Azerbejdžan.

OSTALI SPORTOVI