Istok Rodeš svjetski juniorski prvak u slalomu, Elias Kolega hrvatsku dominaciju zaokružio broncom!

Rodeš, Kolega CroSki

Fenomenalna potvrda višegodišnjeg sjajnog rada u Hrvatskom skijaškom savezu s mlađim dobnim kategorijama stigla je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ruskom Sočiju!

Istok Rodeš svjetski je juniorski prvak u slalomu, Elias Kolega osvojio je brončanu medalju, dok je Andrea Komšić u konkurenciji djevojaka završila na sjajnom 11. mjestu!

Rodeš, Kolega, CroSki

Rodeš je sjajnom slalomskom vožnjom uzeo broncu i u kombinaciji pa se moglo očekivati kako će ponovno do odličnog rezultata. Mladi hrvatski skijaš bio je vodeći i nakon prve vožnje juniorskog slaloma te je na kraju zadržao prednost ispred srebrnog Norvežanina Norysa, dok je drugo mjesto prve vožnje u broncu pretočio Elias Kolega.

Istok Rodeš prvi je hrvatski svjetski juniorski prvak, uspjeh kojeg nije uspio ostvariti niti Ivica Kostelić.

Kostelić, Rodeš

“Jako sam zadovoljan ovim Svjetskim juniorskim prvenstvom. Napravio sam ono po što sam i došao. Nekakav osobni cilj bio je pokušati se plasirati u tri u kombinaciji te probati pobijediti slalom.

Danas je skijanje bilo dobro osobito u prvoj vožnji, kada sam napravio veliku prednost. Drugu vožnju trebalo je potom samo odraditi mirno, ne forsirati previše, to nije bilo potrebno. Sve je uspjelo, i na kraju ne mogu biti sretniji nego što jesam,” rekao je mladi hrvatski skijaški šampion.

Kao svjetski juniorski prvak Rodeš će putovat i na završnicu Svjetskog skijaškog kupa u švicarski St. Moritz i tamo nastupiti na utrci slaloma s 25 najboljih skijaša današnjice u toj disciplini.

Andrea Komšić na ženskom je slalomu bila 11. i nakon prve vožnje. Utrku je i na kraju završila vrlo dobra 11, uz 5.30 sek. zaostatka za novom svjetskom juniorskom prvakinjom Elisabeth Willibald iz Njemačke.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI

Ostavi komentar