Ivan Kvesić brončani na turniru Svjetske lige u Tokiju: Još jedan korak bliže velikom snu

Kvesić, Tokio

Ivan Kvesić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske karate lige u Tokiju!

Na početku natjecanja svladao je Makedonca Berata Jakupija s 1-0, natjecatelja Bosne i Hercegovine Merisa Muhovića također s 1-0, Kazahstanca Daniyara Yuldasheva 2-1, a u polufinalu minimalno izgubio od Iranca Poorshaba s istim rezultatom. Broncu je Kvesić zaslužio nakon okršaja s Bjelorusom Antonom Isakauom. U završnom susretu do odličja je stigao zbog pravila prvog osvojenog boda, jer je dvoboj završio 3-3.

 

Alessandra Hasani izgubila borbu za broncu

Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg bila je bolja od Engleskinje Carle Burkitt s 3-1, izgubila od Tajvanke Tzu-Yun Wen 2-0, ali u repasažu ostvarila dvije pobjede – protiv Tajlanđanke Tippawan Khamsi s 3-0 i na sudačko preglasavanje od Iranke Taravat Khaksar nakon što je borba završila bez bodova. Suparnica u borbi za brončano odličje bila joj je Španjolka Carlota Osorio Fernandez, od koje je doživjela minimalna poraz (1:0).

Jednu borbu do susreta za brončanu medalju ostala je Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg. Nakon što je izgubila od Iranke Sare Bahmanyar s 3-0, u repasažu Pehar pobjeda nad Malezijkom Madhuri Poovanesan s 1-0, ali i poraz od Japanke Ayake Tadano s 3-0.

Slično je prošao i Zvonimir Živković u teškoj kategoriji (+84 kg). Pobijedio je Poljaka Macieja Gebku sudačkim preglasavanjem (borba bez bodova), potom uspjeh nad Rodom Timmermans s Curacaaa 2-0, te Brazilcem Adamom Ramosom s 3-1. U četvrtfinalu izgubio je od Nijemca Jonathana Hornea s 1-0, a u repasažu od Japanca Daikija Anda 2-0.

Do repasaža je stigao i Stjepan Štimac (-67 kg). Zbog pravila prvog osvojenog boda izgubio je od Japanca Hirota Gomya premda je borba završila 1-1, a na sudačko preglasavanje u repasažu uspješniji je bio Srbin Stefan Joksić.

U osmini finala ispali su Anđelo Kvesić (+84 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg), a na prvoj prepreci Ana Lenard (-61 kg), Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović i Ivan Martinac (-75 kg), te Ante Mrvičić (-84 kg).

U katama Vlatka Kiuk nije izborila završni dio natjecanja, u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzevši šesto mjesto.

Na turniru u Tokiju, koji je ujedno i jedan od kvalifikacijskih za OI koje će se sljedećeg ljeta održati u istom gradu, sudjeluje 649 natjecatelja iz 79 zemalja.

Uoči turnira Svjetske lige, hrvatska karate vrsta obavila je šestodnevne zajedničke pripreme s reprezentacijom Japana u Tokamachiju.

BORILAČKI SPORTOVI