Ivan Mikulić sa slomljenim prstom osvojio europsku broncu i prvi osigurao nastup u Tokiju: Izuzetan je osjećaj!

Mikulić

Ivan Mikulić prvi je hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio svoj nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju iduće godine!

Splićanin je u Bariju osvojio brončanu medalju na sedmom parataekwondo Europskom prvenstvu, a uspjeh 25-godišnjeg borca je tim veći što će postati prvi Hrvat koji će nastupiti u taekwondou na Paraolimpijskim igrama.

U četvrtfinalu je Mikulić pobijedio Marokanca Alaouia s 20:14 i tim rezultatom osvojio broncu. U polufinalu nakon izuzetno iscrpljujuć borbe i sa slomljenim prstom Mikulića je savladao Rus Bilal Lakhiaev s 21:15.

“Izuzetan je osjećaj da sam baš ja prvi hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio putovnicu za Tokio,” naglasio je Mikulić neposredno po završetku polufinalne borbe i doda: “Što se tiče samog prvenstva, došli smo samo s jednim ciljem da ostvarimo što bolji plasman i da potvrdimo da 100 posto idemo u Tokio. Nažalost, dogodila se ta ozljeda prstenjaka desne ruke koja me je spriječila da osvojim još sjajniju medalju, ali najvažnije je da sam ja prvi hrvatski putnik na Paraolimpijske igre!”

Mikulića sljedeće godine očekuje niz nastupa s ciljem osvajanja još većeg broja bodova, koji će mu osigurati što bolji plasman na svjetskoj rang listi i tako mu omogućiti lakši ždrijeb na paraolimpijskom turniru.

Mikulić je član Taekwondo kluba Galeb iz Splita, a natječe se u kategoriji K44 M+75kg.

U Bariju se natječe 229 boraca što je do sada najbrojnije i najjače Europsko prvenstvo.

PARAOLIMPIJCI