Ivan Mikulić zlatni na Svjetskom prvenstvu u Para-taekwondou: “Želja mi je nastup u Tokiju!”

Ivan Mikulić  Foto WTF Para-Taekwondo

Šesto Svjetsko para-taekwondo prvenstvo održava se u turskom Samsunu, na prvenstvo nastupa rekordnih 130 boraca i tehničara iz 38 zemalja svijeta.

Reprezentativac Hrvatske Ivan Mikulić u pratnji izbornika Hrvatske Para-taekwondo reprezentacije Mladena Tomića nastupio je u kategoriji K44 M+75kg. i osvojio zlatnu medalju.

Mikulić, Tomić, parataekwondo

U prvom kolu je svladao reprezentativca Turske Recep Ozdemir sa rezultatom 18:1. U drugom kolu je savladao reprezentativca SAD-a Corbin Stacey rezultatom 15:3. U trećem kolu koje je ujedno bila i borba za Finale Ivan Mikulić je savladao reprezentativca Azerbejdžana Vugar Adishirinov rezultatom 15:12.

U finalu je svladao s 11:8 Rusa Zainutoina Ataeva i postao svjetski prvak u kategoriji K44 M+75kg.

“Naravno da sam sretan, tim prije što je ovim prvenstvom počela borba za nastup na paraolimpijskim igrama za pet godina u Tokiju, a želja mi je da u Japanu svakako nastupim,” poručio je Mikulić.

Ivan Mikulić  Foto WTF Para-Taekwondo

Važno je naglasiti da je ovo prvo Svjetsko prvenstvo sa kojega će borci osim medalja donijeti i G8 bodove za Paraolimpijski ranking, koji će odrediti imena putnika u Tokio 2020.

Osvajanjem zlatne medalje na SP 2015 Ivan Mikulić kompletirao je kolekciju medalja. Bio je europski prvak u Moskvi (2012.), viceprvak iz Bugarske (2013.). Brončanu medalju ima sa Svjetskog prvenstva 2012. godine na Arubi. (hpo.hr, Foto: WTF Para-Taekwondo)

AKTUALNO PARAOLIMPIJCI

Ostavi komentar