Ivanov: Nadam se da ćemo nakon tolikih godina Krešin trofej vratiti u Zadar; Rozić: Jedva čekam da uđem u dvoranu

Krešo Ćosić

U subotu od 17.30 sati počinje dvoboj za trofej Kupa Kreše Ćosića u kojem se sastaju domaćin Final 8 turnira Zadar i zagrebačka Cibona.

Dosad je odigrano pet finala Zadra i Cibone, a omjer pobjeda je na strani Zadra koji je osvojio ukupno šest naslova pobjednika Kupa, a tri puta su slavili protiv Cibone.

“Nadam se da će Zadar nakon tolikih godina vratiti trofej u grad. Čeka nas dosta teška utakmica, Cibona je odličan protivnik. Vjerujem da ćemo uz podršku naše publike na kraju svi zajedno slaviti i vratiti Krešu kući. Nadam se da ćemo sutra svi biti pravi i od prve minute pokazati pravo lice,” poručio je kapetan Zadra Ive Ivanov.

Zadrani su na putu do finala prvo izbacili u četvrtfinalu Sonik Puntamiku s uvjerljivih 99:73, a u polufinalu bili su bolji od Splita sa 85:75.

“Možemo očekivati dobru košarku, jednu fer i korektnu igru i korektno navijanje. To je obaveza sviju nas da se predstavimo u što boljem svjetlu: igrači, stožer, publika… i ja vjerujem da će biti tako. To su ekipe koje se dobro poznaju, uvijek su tu neki detalji koji mogu biti izuzetno važni. Prošlu utakmicu su nas dobro naprašili i jednostavno iz toga moramo izvući pouke, kao i iz jučerašnje utakmice u kojoj smo se na kraju opustili. Košarka je takav sport da jedan trenutak opuštanja može prosuti sve što si radio. Moramo biti koncentrirani od prve do zadnje minute ako mislimo imati dobar rezultat protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Cibona,” dodao je njihov trener Danijel Jusup.

Cibona je imala teži put do završnice, u četvrtfinalu bili su bolji od Šibenke sa 106:93, a u polufinalu su dobili Goricu s 83:73.

“Iskreno, sretan sam što smo došli do finala i nadam se prepunoj dvorani, dekoru kakav Zadar zna napraviti. Sa Zadrom smo igrali već nekoliko puta ove godine i tu nema nekih nepoznanica. Zadar je u posljednje dvije utakmice pokazao da im je baš stalo, izgledaju izuzetno motivirano i samopouzdano. Što se nas tiče, mi znamo kako igrati protiv Zadra. Znamo da Zadar dugo nije uzeo ni jedan trofej i da će im motivacija biti na strašnoj razini. Jedva čekam da uđem u dvoranu,” naglasio je kapetan Cibosa Marin Rozić.

Zadar Kup nije osvojio od 2007. godine, dok je Cibona posljednji put podignula trofej 2013. godine.

“Nadam se velikoj utakmici i dobroj atmosferi. Svima nama koji se bavimo ovim poslom je gušt igrati pred punom dvoranom, bez obzira bili ti navijači za nas ili protiv nas. Mislim da moji igrači mogu naći inspiraciju da daju sve od sebe i da pružimo jednu dobru utakmicu. Hoće li to biti dovoljno za osvajanje trofeja, to ćemo tek vidjeti. Vjerujem u igrače, u svoj tim i nadam se da će biti maksimalno fokusirani. Zadar se u zadnje vrijeme sigurno digao. Lagano su dobili i četvrtfinale i polufinale, tako da mi se čini da su dosta svježiji od nas, ali sama ta fizika ne osvaja, treba imati dobru psihološku pripremu i mentalnu snagu. Zadar jest favorit zbog pune dvorane i vojske navijača, ali to ne mora biti presudno,” smatra strateg Vukova Ivan Velić.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA