Tenis u školama: Osijek predvodnik projekta HTS-a

Tenis u školama 1

 

Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza omogućuje mladim Osječanima da se uz stručno trenersko vodstvo besplatno upoznaju s osnovama bijelog sporta i možda na taj način započnu uspješnu tenisku karijeru.

U OŠ Višnjevac 20-ak mališana trenira s trenerima TK Osijek.

“Projekt Tenis u školama započeo je Tenis klub Osijek – nositelj kvalitete samog sporta u gradu Osijeku. Osnovna škola Višnjevac izašla nam je u susret i omogućila da uđemo u njihov prostor i da na području Višnjevca provodimo program u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom. Program je namijenjen djeci do 10 godina, od prvog do četvrtog razreda. Kroz sport i program provođenja sport se nastoji približiti djeci i upoznati djecu s osnovama te na taj način povećati broj djece koja će kasnije ostati u sportu. U programu u OŠ Višnjevac uključeno je više od 250 djece. Program se provodi na satovima tjelesne kulture. Velika je kooperativnost osoblja i za sada program napreduje vrlo uspješno,” izjavio je trener Denis Gušlo.

Program projekta obuhvaća 30 sati treninga u kojima učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje. Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Mali Osječani trenutno su na pola planiranog programa ali već vladaju forhendom i bekhendom te s dječjim veseljem prebacuju lopticu preko mreže.

Tenis u školama

“U školi tenisa jako mi je zanimljivo i uvijek se dobro zabavimo. Naučili smo zaista dobro igrati tenis i sviđa mi se ideja. Za sada mi ide solidno i vjerujem da ću s vremenom i čestim treninzima biti još bolja. Sviđa mi se rekreativan način rada i pristup. Trenerica je jako pristupačna, a najviše nam se sviđa vježba s lopticama koja nas uvijek razgiba,” zaključila je učenica trećeg razreda Ana Lučenčić.

Projekt Tenis u školama pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem popularizacije tenisa kod najmlađih. Program obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a održava se u 24 škole u gradovima diljem Hrvatske. Uz osnove tenisa, polaznici se kroz 30 sati programa upoznaju i s brojnim prednostima koje ovaj sport ima na tjelesni, motorički i psihološki razvoj djeteta.

Svi mali Osječani koji sudjeluju u projektu Tenis u školama dobili su i karte za Davis Cup susret Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka igra u zagrebačkom Domu sportova.

 

TENIS
Tagged with: ,