Ivica Kostelić još jednom na Crvenom spustu, Zubčić pozvao navijače: Nikad nisu razočarali, napravit ćemo sve da mi ne razočaramo njih!

SQT, CroSki

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta početkom nove kalendarske godine opet će se okupiti u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa ‘Snow Queen Trophy’, koje će se održati 3. i 4. siječnja. Zagreb i Sljeme su u završnim pripremama kako bi bili u potpunosti spremni za održavanje još jednog iznimnog sportskog događaja…

Utrkama će u centru grada prethoditi javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu “Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava. Tako će ovogodišnji program izvlačenja startnih brojeva biti dio programa zagrebačkog adventa kako bi i najbolje svjetske skijašice i skijaši pridonijeli tom svečanom ugođaju. Snimke s izvlačenja brojeva bit će emitirane u prijenosu utrka i pridonijeti još većoj promociji zagrebačkog adventa diljem svijeta.

U utorak 2. siječnja u 18.15 sati po svoje brojeve će otklizati 15 najboljih skijašica dok će 3. siječnja na istoj lokaciji u isto vrijeme po svoje brojeve otklizati 15 najboljih skijaša.

“Ove godine željeli smo najbolje svjetske skijašice i skijaše što bolje uklopiti u adventski ugođaj i pokazati im još jedno lice Zagreba. Spajanjem javnog izvlačenja startnih brojeva i adventskog programa na Trgu kralja Tomislava u mogućnosti smo promovirati ne samo utrke, već i Zagreb kao iznimnu zimsku turističku destinaciju. Još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić ali ovaj puta kao skijaš s kamerom“, otkrio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora SQT.

Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa ‘Snow Queen Trophy’ 2018 je istaknuo:

“Posebno smo ponosni na činjenicu da jedno svjetsko sportsko događanje redovito dovodimo u naš glavni grad, a Međunarodna skijaška federacija potvrdila je našu dobru organizaciju i visoki ugled Snow Queen Trophy utrka tako što ih je uvrstila među tradicionalne organizatore utrka FIS Svjetskog kupa. Dodijelila nam je mjesto u kalendaru, svake godine sa ženskom i muškom slalomskom utrkom, najmanje do 2021. godine, do kada je trenutno kalendar napravljen. Naša utrka svake godine doprinosi i turističkoj promociji Grada Zagreba i Hrvatske u svijetu. Dolazak najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na Sljeme ima iznimnu važnost za razvoj hrvatskog skijanja, ali i turističke ponude Zagreba te njegovu promociju u svijetu te sljemenske utrke pridonose i popularizaciji zagrebačkog adventa koji je po treći puta osvojio prestižnu titulu najljepšeg adventa u Europi.”

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u srijedu 3. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13 sati, a druge u 16.30 sati. Muški slalom održava se u četvrtak, 4. siječnja, sa startom prve vožnje u 12.45 te druge u 16.30 sati.

Filip Zubčić pozvao navijače

Od naših natjecatelja u ženskoj utrci će nastupiti Leona Popović i Ida Štimac, a u muškoj Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim te Samuel Kolega.

“Svake godine s nestrpljenjem čekam utrku na Sljemenu, pa je tako je i ove godine. Znam da joj se jako vesele i svi ostali natjecatelji koji stižu u Zagreb jer znaju da ih čeka odlična staza, prekrasan ugođaj te sjajni navijači koji bodre sve skijašice i skijaše. Posebno znam da skijaši uživaju u nesvakidašnjoj kombinaciji boravka u glavnom gradu i utrci Svjetskog kupa udaljenoj samo tridesetak minuta vožnje jer toga baš nema tijekom sezone. Uz to, navijači na Sljemenu nikada nisu razočarali, a mi ćemo napraviti sve da ne razočaramo njih. Kako oni uvijek daju sve od sebe kraj staze, tako ćemo i mi dati sve od sebe na stazi i zato ih pozivam da nas i ove godine dođu podržati u što većem broju i da svi zajedno uživamo u još jednom nezaboravnom skijaškom događaju“, poručio je naš trenutno najbolji skijaš.

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy već su više od desetljeća top događaji skijaške sezone pa je Zagreb s pravom uvršten i u ‘Club 5 Ski Classics’, udruženje tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa te je tako stao uz bok dugogodišnjih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa poput Val Gardene, Garmischa, Kitzbühela, Wengena, Val d’Iserea i drugih poznatih imena.

Organizacija utrka ne bi bila moguća bez svih sponzora i partnera ali i brojnih članova organizacijskog tima i volontera – preko 2000 ljudi sudjeluje u pripremi i realizaciji sljemenske utrke i na njihovom trudu smo iznimno zahvalni.

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2003. do 31.12.2010.) iznosi 15,00 kn. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan za oba dana.

Kupnjom ulaznica uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma uz nastup najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na Sljemenu, gledateljima je u cijeni svih vrsta ulaznica uključen prijevoz, nastup DJ-a, te ponovno besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. U ulaznice uključen je i prijevoz autobusima na Sljeme s Mihaljevca ili iz Stubičkih Toplica.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI