Iz Koprivnice na Ibrox kod Stevena Gerrarda: Jedva čekam zaigrati pred 50 tisuća navijača

Katić, Slaven Belupo

Senzacionalni transfer ostvario je hrvatski nogometaš Nikola Katić, koji je iz koprivničkog Slaven Belupa prešao u redove škotskog velikana Glasgow Rangersa.

Nikola je potpisao četverogodišnji ugovor, a bit će, nakon Dade Prše, Nikice Jelavića i Nike Kranjčara, četvrti Hrvat koji će braniti boje Rangersa. Trener će mu biti legendarni bivši nogometaš Liverpoola Steven Gerrard.

“U jednu ruku nam je krivo i žao što gubimo kvalitetnog igrača i kvalitetnog čovjeka kao što je naš Nikola, a u drugu smo ponosni što smo ostvarili još jedan veliki transfer koji će zasigurno odjeknuti u javnosti. Ovo je velika reklama, ne samo za naš klub nego i za našu Koprivnicu. Nadam se da će Nikola poslužiti kao primjer svim mladim igračima našeg kluba da se uz svakodnevni rad, trud i odricanje mogu postići velike stvari,” rekao je direktor Zvonimir Šimunović, prenosi službena klupska stranica.

Nikola je u Koprivnicu stigao iz opuzenskog Neretvanca, a u dresu Slaven Belupa upisao je ukupno 69 službenih nastupa. Za prvu momčad debitirao je 21. travnja 2016. godine na gostovanju kod Osijeka, a od onda je za Farmaceute postigao tri pogotka te upisao četiri asistencije.

Tako je Slaven Belupo, nakon odlaska Kristijana Bistrovića prošle zime u CSKA iz Moskve te nakon odlazaka Mate Jajala u talijansku Sienu 2009. godine i Igora Bubnjića u talijanski Udinese 2013. godine, ostvario još jedan veliki transfer kojim se klub s pravom može ponositi.

“Prezadovoljan sam. Napravili smo zaista veliki posao. Ne mogu vam dočarati koliko je to veliki klub jer se to mora doživjeti kao što sam ja doživio u prošla dva dana. Zaista sam presretan što sam uspio napraviti jedan veliki korak naprijed u mojoj karijeri, a veliki plus je i to što će mi trener biti legendarni Gerrard od kojeg ću sigurno imati puno toga za naučiti,” objasnio je Nikola.

“Prije svega, želim se izboriti za minute, igrati što bolji nogomet, da me navijači prihvate i da pokažem klubu da su donijeli ispravnu odluku što su me uzeli. Prolazeći kroz grad shvatio sam koliko ljudi tamo vole taj klub. Do sada sam sve to gledao na televiziji, a sada jedva čekam zaigrati pred 50 tisuća navijača na fantastičnom stadionu,” dodao je stasiti stoper.

Katić se zahvalio svima u Koprivnici: “Zahvalan sam svim ljudima u klubu što su me doveli i što su mi omogućili da napravim ovaj korak. Naravno, želim se zahvaliti i suigračima, bivšem treneru Željku Kopiću i sadašnjem treneru Tomislavu Ivkoviću koji mi je čak i kapetansku traku dao. Oni su svi na neki način zaslužni za sve ovo. Koprivnica i Slaven će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju i uvijek ću se tu rado vratiti. Pobjede protiv Hajduka na Poljudu i Dinama u Koprivnici posebno ću pamtiti.”

“Svojim suigračima bih želio poručiti da se potrude da sve ostane kako je i bilo, da drže pozitivnu atmosferu u svlačionici i da idu utakmicu po utakmicu u novoj sezoni. Ovo je jedna zaista odlična sredina za svakog igrača. Svaki igrač može biti opušten i u potpunosti koncentriran na svoje igre i na igru momčadi i tako stremiti prema odličnom rezultatu već ove sezone,” istaknuo je za kraj. (Foto: NK Slaven Belupo)

NOGOMET