Mandžukić: Nismo jedini koji želimo nešto postići! Subašić: Problemi su iza mene, bit će sve u redu…

Suba, Mandžo

Prva utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sve je bliže! Dvoboj s Nigerijom u Kalinjingradu u subotu od 21 sati usmjerit će ambicije Vatrenih u Rusiji…

“Već se dugo godina spominju te paralele, a svi znamo da imamo dobru momčad i dobre pojedince. Imamo svoje ciljeve, a prvi je proći skupinu i smatram da smo za to sposobni. Poslije je sve moguće. Naravno da želimo napraviti dobar rezultat, to mi nedostaje s reprezentacijom. Svi smo došli s tom namjerom, napraviti nešto veliko, no nismo jedina reprezentacija koja želi nešto postići, tako da tu želju treba pokazati na terenu,” izjavio je Mario Mandžukić nakon odrađenog treninga.

Mandžo je pohvalio odnos s izbornikom: “Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo kada je bilo najteže, a sada imamo zajednički cilj, svi smo usredotočeni na prvu utakmicu, a izbornik će najbolje znati kako nas pripremiti. Izbornik ima dobru komunikaciju sa svima, gradi dobar odnos s cijelom momčadi, a svakom je igraču drago da može razgovarati s trenerom, da ga može pitati za savjet i to nikako ne može biti negativno. Drago mi je što je takav.”

Svjestan je Mario kako njegovo mjesto u početnoj postavi nije zagarantirano: “Imamo još vremena do utakmice i nekoliko treninga na kojima ćemo se također spremati za Nigeriju. Prerano je za odluke tko će igrati, ali ja ću biti spreman, pa kako bude. Motivacija ne može biti veća, igramo za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, i nema smisla pričati o umoru. Osim toga, u svim je reprezentacijama isto. Drago mi je za svakog našeg igrača da igra dobro i u klubu i u reprezentaciji, pa tako i za Kramarića. Neka je u dobroj formi i neka zabija golove, svi imamo koristi od toga. Sad je on u pravoj formi, možda će poslije biti netko drugi i sigurno je da Hrvatska ima obećavajuću budućnost,” piše hns-cff.hr.

Danijel Subašić tražio je zamjenu u posljednjem pripremnom dvoboju sa Senegalom, no, kaže kako je sada sve u redu: “U svojoj bazi imamo sve što nam treba za pripremu za ono što nas čeka, sve je OK, i zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu. Nisu problem ni ljetne noći, imamo dobre zastore i ništa nas ne smeta. Moji problemi s mišićem ostali su iza mene, bit će sve u redu i bit ću spreman. Treniram normalno.”

Zadrani će prvi puta braniti na Svjetskom prvenstvu: “Naravno da mi je bitno biti ovdje i naravno da sam sretan i zadovoljan što mogu igrati na Svjetskom prvenstvu kao prvi vratar, s obzirom da sam dugo sam bio podrška Pletikosi, na raznim natjecanjima. Međutim, sada je najvažnije pobijediti u prvoj utakmici, s tom pobjedom sve bi bilo lakše i dat ćemo sve kako bismo ostvarili taj rezultat.”

Ambicije su jasne: “Lijepo je znati da imamo neke od najboljih veznjaka na svijetu, ali ne mogu oni ništa sami. Moramo svi djelovati kao momčad, tada će ta momčad izbaciti kvalitetu naših pojedinaca iz Real Madrida, Barcelone i ostalih velikih klubova. Znamo da je Nigerija brza momčad, igra drugačije od europskog nogometa i bit će teško. Mi ne moramo samo njima odgovoriti, nego biti pravi na terenu. Možda nikada nitko neće nadmašiti Francusku ’98, ali možda i hoće. Tada je vjerojatno vladao veći zanos, reprezentativci su imali veću podršku, no mi smo došli s jasnim ciljem.”

Pohvalio je odnos s izbornikom: “Uvijek je lijepo dobiti poruku ili poziv od izbornika tijekom klupske sezone, a još je ljepše što je on takav sa svima. Ne radi razliku između igrača, sa svima razgovara i to je veliki plus za naše međusobne odnose.”

NOGOMET