Jakšetić: “Nije mi drago gubiti pred našima navijačima!” Sušić: “Rezultat će doći, treba biti strpljiv!”

Hrvatska, odbojka, Poreč, Foto fivb,com

Hrvatske odbojkašice izgubile su i drugu utakmicu na turniru skupine J FIVB World Grand Prixa koji se do nedjelje igra u Poreču. Češka reprezentacija slavila je uvjerljivo u tri seta (25-17, 25-19, 25-19) za samo 85 minuta igre pred 600 gledatelja u porečkoj Žatiki. U drugoj utakmici Nizozemska je superiornom igrom pobijedila Argentinu 3:0 (25-11, 25-11, 25-12).

Izabranice Angela Vercesija mučile su iste boljke kao i u prvoj utakmici u skupini J (1:3 protiv Argentine), odnosno prijem suparničkih servisa nije bio na razini koji bi omogućavao kompetitivnu igru. Iz toga nedostatka proizlazio je cijeli niz problema i u ostalim fazama igre. A tako se ne može pobjeđivati u elitnom natjecanju kakav je Grand Prix.

“Nije mi drago gubiti pred našim navijačima. Čehinje su u najboljem sastavu, a nama nedostaje desetak reprezentativki. Drukčije bi sve to izgledalo da smo i mi u punom sastavu. Mislim da iz ovakvih utakmica ne treba izvlačiti neke dugoročne zaključke. Borit ćemo se i truditi i dalje,” riječi su mlade tehničarke hrvatske reprezentacije i Poreča Vedrane Jakšetić.

“Nije jednostavno reći bilo što nakon ovakvog poraza. Našoj ekipi ne može se spočitati htijenje, ali Čehinje nam nisu dopustile da zaigramo kako želimo. Discipliniranom igrom u obrani i kontranapadu sasvim su poremetile naš ritam. Mogao bih sada opet govoriti o našem prijemu i ostalim elementima igre, ali problema je bilo previše za kratku analizu,” naglasio je hrvatski izbornik Vercesi.

Posljednjeg natjecateljskog dana Hrvatska igra protiv favorita skupine Nizozemske s početkom u 20 sati, dok Argentina i Češka igraju u popodnevnom terminu (17:00).

“Zaista ste trudimo, nitko ne voli gubiti, nadam se da će nas navijači shvatiti. Nije realno sastaviti ekipu jučer i očekivati da zaigra kako treba već danas. Postava je bitno izmijenjena u odnosu ne samo na prošlu godinu, nego i na prošlo natjecanje. Trenutačno rezultata nema, ali rezultat će doći, treba biti strpljiv dok se sve reprezentativke ne prilagode na taktiku, sustav i učestalost treninga,” rekla je srednja blokerica Tamara Sušić, koja je u utakmici protiv Češke postigla 6 poena.

Već u ponedjeljak hrvatska reprezentacija seli se na sljedeću lokaciju FIVB World Grand Prixa u bugarski grad Samokov, nedaleko od Sofije. (Foto: Fivb.com)

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar