Jelena Pehar osvojila europsko juniorsko srebro, Sadea Bećirović brončana!

Soči, karate

Jelena Pehar osvojila je srebro u kategoriji juniorki do 53 kg na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore što se održava u ruskom gradu Sočiju,

Do finala Pehar je bila bolja od Šveđanke Loren Zarei 4-0, Portugalke Laure Pires 1-0 i Amiee Pollard iz Škotske s 3-1. Vrlo je neizvjestan bio finale protiv domaće predstavnice Hodove. Do posljednjih sekundi bilo je 1-1, ali tada je Ruskinja osvojila pobjednički bod i uzela zlatnu medalju.

Do bronce je stigla Sadea Bećirović u kategoriji iznad 59 kg. Na startu je svladala Makedonku Simonu Simovsku 4-1, u nastavku i Finkinju Elinu Lehtonen 1-0, a u četvrtfinalu izgubila je od kasnije finalistice Grkinje Kydonaki s 3-0. Na taj način Sadea je izborila repasaž, u kojem je ostvarila još dvije uvjerljive pobjede – nad Šveđankom Norom Hallquist 4-0 i Slovakinjom Nikom Jelzovom 2-0.

Kristijan Lacković u kategoriji do 55 kg u 1. kolu bio je slobodan, a potom je pobijedio Poljaka Jakuba Slotu s 2-0, te izgubio od Francuza Miltona Boisserona istim rezultatom. U pretposljednjoj borbi do bronce, u repasažu je ostao bez izgleda za odličje, izgubivši od Rusa Radmira Nasyrova s 8-0.

U drugom nastupu natjecanje su završili Renato Rešetar (-76 kg) i Igor Vrban (+76 kg), a nakon prvog – od daljnjeg natjecanja oprostili su se Petar Orešković (-61 kg), Roco Štiglić (-68 kg)., Mia Mijović (-48 kg), Lea Vukoja (-59 kg), te muška kata vrsta (kadeti+juniori).

U petak u kadetskoj konkurenciji u završnom dvoboju repasaža za broncu izgubili su Sabina Petković (kate) i Lara Weismann (-47 kg).

U ženskim kadetskim katama Sabina Petković izgubila je od kasnije finalistice, Talijanke Matilde Galassi s 5-0. U repasažu Sabina je bila bolja od Srpkinje Slavice Crnovčić 5-0 i Mađarice Zsofie Kiss 4-1, ali je izgubila odlučujući susret za broncu od predstavnice Škotske Emme Ruthven sa 4-1.

U borbama kadeta do 47 kg Lara Weismann izgubila je od Talijanke Giulie Ghilardotti sudačkim preglasavanjem nakon što je borba završila bez bodova. U repasažu Weismann je svladala Švicarku Amelie Voegelin, Poljakinju Aleksandru Bartoszewsku (borba je završila 1-1, ali je naša natjecateljica prva osvojila bod), a u završnom dvoboju za broncu bolja je bila Portugalka Lea Barros 6-3.

U pretposljednjoj borbi repasaža, također u konkurenciji kadeta zaustavljena je Petra Nuić u kategoriji iznad 54 kg od Bjeloruskinje Darye Trebke 4-1.

U juniorskim katama dobro je krenula Sara Malčec svladavši Moldavku Andreu Axenti sa 4-1 i Slovenku Piu Cesar s maksimalnih 5-0, ali je u 3. kolu završila nastup porazom od Ruskinje Anne Ščerbine sa 4-1.

Drugo kolo bilo je završno za Luku Koščevića (juniori, kate),Aleksandra Kalabića (-63 kg, kadeti),Luku Bokaricu (mladji seniori, kate), Anju Lončar (mlađe seniorke, kate), a prva prepreka za Emu Juričić (-54 kg, kadetkinje), te u borbama kadeta za Mislava Blažekovića (-52 kg), Dinu Šimuneca (-57 kg), Juricu Runtasa (-70 kg) i Maria Mrvčića (+70 kg).

U nedjelju se EP u Rusiji, na kojem sudjeluje 956 natjecatelja iz 44 zemlje, završava nastupom mlađih seniora.

BORILAČKI SPORTOVI