Vekić i Martić u zadnji čas otkazale nastup za Hrvatsku

Iva Majoli

Dok se hrvatska Davis Cup reprezentacija bori u Svjetskoj skupini, djevojke godinama zapinju u Euroafričkoj zoni Fed Cupa, a to se izgleda neće uskoro promijeniti.

U estonskom Tallinnu 7. do 10. veljače Hrvatska ponovno neće biti u najjačem sastavu. Ana Konjuh je zbog ozljede već ranije otkazala, no, u posljednji tren su svoj izostanak zdravstvenim razlozima ‘opravdale’ Donna Vekić i Petra Martić. Iskusna 35-godišnja Mirjana Lučić-Baroni davno se oporostila od reprezentacije, dok 21-godišnja Jana Fett ‘nije postigla dogovor ‘ s Hrvatskim teniskim savezom.

Iva Majoli tako će na raspolaganju imati Tenu Lukas (319. WTA), Dariju Jurak (49. WTA u parovima), Anu Biškić (747. WTA) i Leu Bošković (821- WTA).

Protivnice našim igračicama u grupi C bit će Mađarska, Slovenija i Švedska, a samo prvoplasirana reprezentacija plasirat će se u razigravanje za odlazak u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II ovog natjecanja. U tom razigravanju pobjednik skupine C igrat će s najboljim sastavom iz skupine B, u kojoj su Velika Britanija, Estonija i Portugal.

TENIS