Joković punio mađarsku mrežu, Bijač sjajno branio peterce; Tucak: “Izuzetno sam zadovoljan reakcijom mlađih igrača”

Hrvatska - Slovačka, vaterpolo

Hrvatska - Slovačka, vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Mađarsku u Pečuhu u posljednjoj utakmici skupine FINA Svjetske lige, koja nije imala rezultatskog značaja pošto su Hrvati ostali bez prilike za završnicu u Dubaiju.

U pomlađenom sastavu protiv aktualnih svjetskih prvaka hrvatski vaterpolisti slavili su nakon peteraca, a najefikasniji je bio Maro Joković sa četiri postignuta gola, dok je golman Marko Bijač briljirao u obranama peteraca. Po jedan gol dodali su Luka Bukić, Zović, Muslim, Lončar i Visković, dok su po tri gola za Mađarsku postigli Vamos i Hosnyanszky.

“Pobjeda nas iznimno veseli bez obzira što nema rezultatski značaj, za nas je ona izuzetno bitna iz više razloga. Ono što je najbitnije, a što smo rekli i igračima, bez obzira na sastav u kojem igramo imamo obavezu kao olimpijski pobjednici igrati najbolje što možemo, a rezultat je i večerašnja pobjeda u Mađarskoj. Iako smo se oprostili od Finalnog turnira FINA Svjetske lige, izuzetno sam zadovoljan kako smo svi skupa reagirali, a posebno mladi igrači!” – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Briljirao najbolji vratar JVL

Pobjedu hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u Mađarskoj su donijeli Marko Bijač i Petar Selem kao vratari te Luka Lončar, Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Ante Visković, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

“Obzirom da smo došli s dosta mladih i novih igrača u sastavu, mislim da smo se izvrsno suprotstavili aktualnim svjetskim prvacima. Vodili smo cijelu utakmicu i da je bilo samo malo više koncentracije, mogli smo pobijediti usred Mađarske i bez peteraca, no tome uspjeli smo se iskupiti na raspucavanju peteraca kada je naš golman Bijač briljirao i obranio većinu. Par novih pojedinaca, Buha i Zović, izvrsno su se snašli obzirom da im je ovo prva utakmica, na čemu im čestitam!” – izjavio je najučinkovitiji u utakmici s Mađarima – Maro Joković.

Plasman na završnicu osigurala ja Mađarska s devet osvojenih bodova, druga je Grčka s pet, a Hrvatska je na trećoj poziciji s četiri osvojena boda.

FINA Svjetska liga, 4. kolo:
Mađarska – Hrvatska 9:10* (2:3, 1:1, 22:, 2:1, 0:1)
*nakon peteraca

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar