Josip Olujić i nakon prosvjeda ostao jedno mjesto ispod olimpijske norme

Finn

Vodeći jedriličari klase Finn uložili su devet prosvjeda na neregularnost desetog plova na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Aarhusu. Nevrijeme koje je prošlo preko regatnog polja, s udarima vjetra od 35 čvorova, u zadnjoj stranici plova značajno je utjecalo na rezultate. Međutim, suci u žiriju odlučili su prosvjed ipak odbaciti i proglasiti ga nevaljanim, Rezultati se tako nisu mijenjali. Josip Olujić zauzeo je 11. mjesto, što znači da se nije plasirao u plov za odličja i da Hrvatska mora tražiti drugu priliku za plasman na OI u Tokiju 2020. u ovoj disciplini.

Prema rezultatima prije prosvjeda Nenad Bugarin je bio na 17. poziciji, nakon što je u zadnjem plovu bio odličan drugi, a Milan Vujasinović na 19. mjestu.

Nakon devet jedrenja za Laser Tonči Stipanović je na 15. poziciji. Hrvatski kormilar je unutar norme za Tokio, vjerujemo da će i ostati, deseto mjesto i plasman u plov za odličja mu nisu nedostižni, međutim nisu ni blizu bodovno.

Filip Jurišić napredovao je na 33. mjesto, 148. je Alec Cvinar. Vodi Cipranin Pavlos Kontides. U ženskom Laser Radialu nakon devet jedrenja 79. je Anđela de Micheli Vitturi, 90. Karla Šavar, 91. Sandra Lulić.

Muški 49er nije ništa odjedrio, iako su isplovili, a Šime i Mihovil Fantela trenutno su 11., nakon šest jedrenja. Ženski 49er jedrio je prvi dana, po vjetru koji se još formirao, tri plova je zlatna skupina odradila, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi nakon devet jedrenja pale su na 25. mjesto. Ova klasa ima još tri plova prije plova za odličja.

Daskaši su imali dan odmora, neolimpijski Formula kite je odjedrio jedan, Martin Dolenc i dalje drži jako dobro 15. mjesto.

VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,