Jug CO na korak od trostruke krune: “Svi u Gruž!”

Jug - Primorje

Dubrovnik s nestrpljenjem očekuje treću finalnu utakmicu doigravanja za prvaka Hrvatske u vaterpolu koja se igra u srijedu u 18 sati.

Jug Croatia osiguranje i riječko Primorje Erste banku očekuje možda i ključni dvoboj serije u kojoj Jugaši vode rezultatom 2:0. Riječani, aktualni prvaci države nemaju priliku za popravni jer u slučaju trećeg poraza, titula će se ponovo nakon 2013. godine vratiti u Dubrovnik.

“Očekuje nas treća finalna utakmica prvenstva u Gružu. U Rijeci je Primorje pokazalo, prema mom mišljenju, jednu izvrsnu predstavu i utakmicu dostojnu finala kakvo je bilo i posljednjih godina. Isto očekujemo ovdje u Gružu, utakmica će sigurno biti neizvjesna do posljednjeg trenutka ali vjerujemo kako ćemo uz podršku naših navijača doći do treće pobjede i proslaviti naslov prvaka,” izjavio je kapetan Juga Marko Bijač i dodao: “Pozivam sve navijače da dođu i podrže nas u trećoj utakmici finala protiv Primorja. Svi u Gruž!”

Jugaši su ove sezone već osvojili dva trofeja. Prošle kalendarske godine, u prosincu su u Zadru podigli pokal pobjednika Kupa Hrvatske, a potom su sredinom ožujka slavili naslov pobjednika Regionalne vaterpolo lige na finalnom turniru odigranom u Dubrovniku. Srijeda im donosi prigodu da se po prvi put nakon 2009. godine okite s tri trofeja u jednoj natjecateljskoj sezoni.

“Dolazi nam jedno izvrsno Primorje. Pokazali su da se dižu kroz finalnu seriju, pogotovo u obrani i čeka nas težak posao. Morat ćemo plivački biti bolji nego u prve dvije utakmice, te kroz kontru ostvariti našu prednost,” izjavio je trener Vjekoslav Kobešćak.

Jug CO osigurao je i nastup na završnom turniru šest najboljih momčadi Europe koji će se početkom lipnja mjeseca održati u Budimpešti.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI