Jug u lovu na peti trofej sezone: Svi u Gruž, navijači će prepoznati važnost ove utakmice Superkupa Europe!

Gruž, Foto jug.hr

Utakmica Superkupa Europe između pobjednika LEN Lige prvaka Jug Croatia osiguranje i osvajača Len Eurokupa AN Brescije igra se večeras na bazenu u Gružu s početkom u 18 sati.

Gospari su prošle sezone osvojili sva natjecanja u kojima su sudjelovali, LEN Ligu prvaka, hrvatsko prvenstvo i Kup te regionalnu ligu i protiv Talijana , a pred svojim navijačima, imaju povijesnu priliku osvojiti i peti trofej u jednoj godini.

“Zahvalio bi se čelništvu Europske plivačke federacija što je domaćinstvo ovog spektakla dodijelila gradu Dubrovniku i Jugu. To je svojevrsno priznanje za naše rezultate kao i za naš rad u promicanju vaterpola u Europi. Siguran sam da će i naši navijači prepoznat značaj ove utakmice i da će ne samo doći pogledati utakmicu nego i pomoći Jugu u pokušaju osvajanja petog trofeja u sezoni čime bi zaokružili ovu zaista fantastičnu sezonu.” kazao je Jugov predsjednik Lukša Jakobušić.

“‘Uvod u ovu utakmicu nije bio dobar ako vidimo kako smo izgledali protiv Recca u subotu. Pritisak pred ovu utakmicu je veliki čak veći nego što je bio za ostala natjecanja. Ono što smo prikazali protiv Pro Recca neće biti dovoljno za pobjedu u srijedu. Da bismo bili konkurentni morat ćemo prije svega poboljšati igru u obrani koja je bila naša odlika sve ovo vrijeme. Vjerujem kako će sve završiti u najboljem redu i kako ćemo osvojiti taj peti trofej,” riječi su Jugovog trenera Vjekoslava Kobešćaka, prenosi službena klupska stranica.

‘Bilo je loše protiv Pro Recca i to trebamo što prije zaboravit, u srijedu je sasvim druga utakmica i napravit ćemo sve kako bi uzeli taj peti trofej. Zato, svi u Gruž,” rekao je Felipe Perrone, Brazilac u Jugovim redovima.

Luka Lončar dio je svoje karijere proveo u redovima večerašnjih suparnika: “Tamo sam proveo prekrasne dvije godine. Brescia je odlično organiziran i financijski stabilan klub. Nemaju budžet kao Pro Recco, ali svake im sezone pokušavaju koliko toliko zagorčati život. Mala je prednost na našoj strani obzirom da igramo doma pred našim navijačima za koje se nadam da će nas doći podržati u velikom broju. Naravno, vjerujem kako ćemo na kraju mi imati razloga za slavlje,” zaključio je Gospar Lončar. (Foto: jug.hr)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI