Žapci u osmini finala Eurokupa: Odlična uvertira za ono što nas čeka u petak u Dubrovniku

Mladost HAVK

Vaterpolisti Mladosti slavili su u posljednjem susret kvalifikacija za Eurokup koje su se ovog vikenda igrale na bazenu Mladosti. Žapci su pobijedili mađarski Eger rezultatom 13:7 (4:0, 4:4, 2:0, 3:3) i kao prvi u skupini izborili plasman u osminu finala ovog natjecanja.

“Naš početni sportski cilj da se kvalificiramo kao prvi u grupi je ostvaren. To je najvažnije. Nama je ovo bila jedna odlična predigra i uvertira za ono što nas očekuje u petak protiv Juga u Dubrovniku. Pokušat ćemo biti još bolji i kvalitetniji. Mi imamo pobjednički mentalitet, imamo i stječemo sigurnost i samopouzdanje te ćemo što spremniji dočekati taj derbi,” istaknuo je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost je dobro ušla u utakmicu, a Mađari su prvi gol zabili tek u četvrtoj minuti druge četvrtine. Uz dobru igru u obrani, pokušaje napadača Egera zaustavljao je i raspoloženi vratar Mladosti Ivan Marcelić koji je skupio 14 obrana. Iz zagrebačkog kluba su ususret turniru najavili da je Euro Kup novi klupski cilj, a Žapci su dobrim nastupom na turniru, koji su otvorili pobjedom nad Primorcem, velike ambicije i potvrdili.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (14), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (4), Josip Vrlić (3), Franko Lazić , Matias Biljaka, Luka Bukić (1), Andro Bušlje (1), Ante Visković (1), Luka Bajić (1), Mislav Vrlić, Konstantin Kharkov (1) i Jerko Jurlina (3 obrane).

Žapce već u petak 11. prosinca očekuje veliki derbi hrvatskog vaterpola, gostovanje kod Juga u Dubrovnika u Prvenstvu Hrvatske.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI