Jusup: Zadar je moj grad, moj klub i više od samog posla; Velić: Imam informacije s treninga što su mijenjali…

Tornado, Zadar, Zvonko Kucelin

I košarkaši Cibone i košarkaši Zadra doživjeli su u prva tri kola regionalne ABA lige tri poraza. Taj će se niz sigurno prekinuti za nekog od njih u petak navečer na Višnjiku u međusobnom okršaju u Krešinom domu s početkom u 20 sati.

Zadrani su zbog slabih rezultata već promijenili trenera, umjesto Nazora na klupu se vratio Danijel Jusup.

“U Zadru se uvijek osjećam komforno. To je moj grad, moj klub. To je nešto više od samog posla. Zadru uvijek tako pristupam i drago mi je što sam tu. Sebe ne vidim kao instant rješenje. Uvijek kažem da je sustav taj koji u konačnici daje ono što svakom klubu treba – bazu svojih igrača. A onda dođu i rezultati,” istaknuo je Jusup pa najavio derbi s Cibonom:

“To je utakmica u kojoj su naboji malo viši. Publika uvijek dođe na takvu vrstu utakmice. Napravit ćemo pripremu, koliko nam vrijeme dozvoljava i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti koncentrirani i ne postaviti se kao da se radi o utakmici života i smrti. Treba ići od treninga do treninga, od utakmice do utakmice i tako razmišljati, ali da je svaka utakmica važna, u svakom slučaju je!”

“Koliko vidim, psihološki igračima nije baš svejedno. Dolazi novi trener. To im je dodatna distrakcija. Nije im jednostavno. Većina igrača koji dolaze u Zadar ne znaju što je Zadar. Zadar je specifičan klub gdje košarka puno znači i gdje se emocije ne skrivaju. Rijetko u kojoj sredini je tako. Netko se tu pogubi, netko se bolje snađe… Vidim da im nije lako, međutim mislim da nam sinergija sviju nas može pomoći da stvari krenu u boljem pravcu,” dodao je strateg Zadrana.

Ivan Siriščević nosio je i dres Cibone: “Imamo imperativ pobjede. Svaku utakmicu idemo na pobjedu. Nismo ušli u sezonu kako smo htjeli, ali mislim da imamo puno veći potencijal nego smo pokazali i nadam se da ćemo, počevši od utakmice s Cibonom krenuti u pozitivnijem pravcu.”

U domaćem prvenstvu Vukovi su u Draženovom domu prije nešto više od dva tjedna nadigrali Zadrane (90:71).

“Došlo je do određenih promjena, prvenstveno promjena trenera u ekipi Zadra. Nadam se jednoj zanimljivoj i dobroj utakmici s naše strane. Pogotovo da budemo na tragu te prve utakmice, da budemo unutra, fokusirani i da igramo i s energijom, ali i s glavom. Očekujem neizvjesnu utakmicu i nadam se našoj pobjedi. Ekipe se dobro poznaju bez obzira na ovu njihovu promjenu. Imamo informacije iz prve ruke s njihovog treninga o tome što su mijenjali tako da smo se i po tom pitanju spremili. Derbi je, nadam se da će publika u Zadru uživati u dobroj igri oba tima,” poručio je trener zagrebačke momčadi Ivan Velić.

Svjestan važnosti derbija je i kapetan Cibosa Marin Rozić: “Kad Cibona dolazi u Zadar to je uvijek velika utakmica. U Zadru su se dogodile neke promjene, došao je novi trener. Očekujem izuzetno motivirani, napaljeni Zadar i po pitanju Cibone i po pitanju novog trenera. Sigurno da će se igrači htjeti dokazati. Mi ćemo se skoncentrirati na sebe, imamo 3 poraza u ABA ligi i 4 pobjede u HT Premijer ligi. Ako bude sreće upisat ćemo prve bodove u ABA ligi. Ne tako davno smo ih pobijedili s velikom razlikom, ali ova će utakmica biti nešto sasvim drugo. Očekujem puno bolji Zadar. U Zadru je uvijek lijepo, dvorana je uvijek popunjena i jedva čekam da ta utakmica krene.”

KOŠARKA