Kajić i Zwicker izborile finale Svjetskog kupa u Turskoj: Bilo je i vrijeme…

Kajic i Zwicker

Hrvatske gimnastičarke Ema Kajić i Christina Zwicker odlično su otvorile natjecanje Svjetskog kupa u turskom Mersinu te su izborile mjesto u nedjeljnom finalu preskoka.

U kvalifikacijama je Ema zauzela odlično treće mjesto s ocjenom 13.225.

“Zadovoljna sam. Naravno, uvijek može bolje, ali nekako sam se nadala da ću ući u finale. Bilo je i vrijeme, nakon silnih devetih mjesta koja sam osvajala. Ušla sam u finale kao treća i nadam se da ću ostati na toj poziciji,” poručila je Kajić.

Ema Kajic i Christina Zwicker

Mlada Christina osvojila je osmo mjesto u kvalifikacijama s ocjenom 12.525.

“Sretna sam zbog finala na preskoku, međutim, parter mi je primarna sprava ovdje. Ostale cure imaju dosta jače skokove od mene no potrudit ću se u finalu. Napravit ću najbolje što mogu pa ćemo vidjeti kako će to završiti,” osvrnula se na svoj nastup Zwicker.

U muškoj konkurenciji, od tri su naša predstavnika u kvalifikacijama nastupila dvojica. Na konju s hvataljkama svoje su mjesto u finalu tražili Vinko Kirinić i Matija Baron. Kirinić je svoj nastup u kvalifikacijama završio kao deveti te ima status prve rezerve u nedjeljnom finalu, dok je Baron završio na 11. poziciji.

U subotnjim kvalifikacijama na preči nastupit će Anton Kovačević.

U subotu su kod djevojaka na rasporedu i kvalifikacije partera i grede. Na parteru će ponovno nastupiti Christina Zwicker, gdje će joj se pridružiti i mlada Riječanka Ira Benčinić. Ira će nastupiti još i na gredi, kao i Karlovčanka Petra Furač.

OSTALI SPORTOVI