Kapetan ostaje u Medveščaku: Marljivo je radio na rehabilitaciji i spreman je za veliki povratak

Perković

Miljenik navijača Medveščaka, američki napadač hrvatskih korijena Nathan Perkovich, vraća se u zagrebački Brlog kako bi s Medvjedima odigrao još jednu EBEL sezonu.

U Zagreb je stigao 2012. godine iz sjevernoameričkog AHL-a, iz Albany Devilsa i očigledno je kako je u Hrvatskoj pronašao svoj dom. I nakon šest punih sezona, od kojih je dvije s Medvjedima proveo u EBEL-u (2012/13, 2017/18) a četiri u KHL-u (2013-2017), Perkovich će i iduće sezone nositi dres zagrebačke momčadi.

Uz nastupe za Medveščakovu M1 i M2 momčad od 2014. igrao je i za hrvatsku reprezentaciju. U hrvatskom dresu na svjetskim prvenstvima odigrao je 15 utakmica te ostvario 12 bodova.

Za Medveščakovu M1 momčad odigrao je do sada 217 utakmica te postigao 61 bod. Za M2 momčad odigrao je 15 utakmica u doigravanju te postigao 29 bodova!

Veći dio prošle sezone propustio je zbog ozljede ramena, zadobivene na gostujućoj utakmici u Beč, no, kapetanski je odradio svoje dužnosti te je bio s ekipom uz led.

“Potvrdili smo povratak našeg prošlogodišnjeg kapetana i u novoj sezoni. Nathan je prošle godine imao lošu sreću i propustio je gotovo cijelu sezonu zbog ozbiljne ozljede ramena no ovoga je proljeća i ljeta marljivo radio na rehabilitaciji i spreman je za veliki povratak. Podjednako smo sretni i zadovoljni zbog njegova povratka i njegove želje da dokaže koliko mnogo može dati za našu momčad,” izjavio je Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka.

Perkovich je za vrijeme svog angažmana u Medveščaku dobio i sina u braku sa svojom suprugom Becky, a koji je rođen u Zagrebu te kao i njegov otac ima hrvatsko državljanstvo na što je Perkovich osobito ponosan.

Perkovich je poznat i po svom humanitarnom i društveno odgovornom angažmanu u lokalnoj zajednici. Zajedno sa svojom suprugom Becky i svojim suigračima pokrenuo je i proveo niz akcija poput prikupljanja pomoći za socijalnu kuhinju i siromašne obitelji u Vukovaru, akcije za pomoć stanovnicima poplavljene Gunje, sudjelovanja u velikim humanitarno-edukativnim akcijama Ružičasti listopad te opremanja tehničkom opremom Onkološkog odjela dječje bolnice Klaićeva u Zagrebu te dječjeg vrtića i Doma zdravlja u Otočcu u Lici odakle i potječe njegova obitelj u suradnji s dobrotvorom i navijačem Pavom Šukanom. Tijekom prošle sezone aktivno je sudjelovao u velikoj Medveščakovoj nacionalnoj akciji POŠUMIMO HRVATSKU ZAJEDNO za pošumljavanje opožarenih područja Splita i hrvatske obale.

U svojim javnim nastupima uvijek je hvalio i promovirao vrijednosti i dobrotu hrvatskog naroda te ljepote Hrvatske kao zemlje. Mnogi se još dan danas sjećaju njegovog vrlo dirljivog i iskrenog putopisa koji je napisao nakon posjeta Vukovaru i Ovčari u jednoj od svojih dobrotvornih misija.

Perkovich će se momčadi Medveščaka pridružiti u Zagrebu, u drugom tjednu kolovoza kada započinju službene pripreme za novu EBEL sezonu.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI