Karate reprezentacija na pripremama u Sv. Martinu na Muri: Ivan Kvesić i dalje nije siguran putnik u Tokio

Karate klub Hercegovina

Hrvatska seniorska karate reprezentacija u borbama nastavila je novi ciklus priprema za predstojeća natjecanja. U Sv. Martinu na Muri protekloga vikenda bila je seniorska muška i ženska vrsta u borbama predvođena našim trofejnim natjecateljima Ivanom i Anđelom Kvesićem, Anom Lenard, Lucijom Lesjak, Jelenom Pehar te šefom stručnog stožera Dubravkom Kolecom.

U posljednje vrijeme kamp-baze hrvatske reprezentacije su Fužine, Sv. Martin na Muri i Daruvarske toplice, a za najbolju vrstu u katama i Rovinj.

“Još uvijek prema sadašnjim okolnostima imam plasman na OI u Tokiju, ali morat ću pričekati još dva kvalifikacijska turnira za potvrdu nečeg što sam već vjerovao da je u potpunosti riješeno. Riječ je o natjecanju Svjetske lige u marokanskom gradu Rabatu i Europskom prvenstvu u Švedskoj”, podsjetio je Ivan Kvesić, koji je već jednom proslavio plasman na OI, ali s obzirom na odgodu i dovršetak kvalifikacijskog procesa to u ovom trenutku još uvijek nije u potpunosti sigurno.

“Radimo na taktičkom i napadačkom dijelu, Karate je naravno kontaktni sport, pa u potpunosti provodimo sve dostupne epidemiološke mjere, od korištenja dezinficijensa do mjerenja temperature na ulasku u dvoranu”, potvrdio je Ivanov brat Anđelo.

Lucija Lesjak, svjetska prvakinja u teškoj kategoriji u konkurenciiji mlađih seniorki oduševljena je sportskom ponudom i mirom priprema u njezinom, međimurskom kraju, što su potvrdile i četverodnevne pripreme u Sv. Martinu na Muri. A europska prvakinja kod mlađih seniorki (do 50 kg) Jelena Pehar je naglasila: “Mi smo i dalje u sportu, u treningu i to je najvažnije…”

U posjeti našim reprezentativcima bio je i legendarni Vjekoslav Šafranić, a predsjednik HKS-a Davor Cipek istaknuo je nadu kako će se uz domaća natjecanja koja su na rasporedu do kraja godine, i međunarodna u tom sportu uskoro nastaviti prema planu, a to bi prije svega trebalo značiti početkom iduće godine.

(Foto: Karate klub Hercegovina)

BORILAČKI SPORTOVI